Skip Navigation Links

Bu Projeler Arsuz’u Uçurur… Bu Yaz Arsuz’da Mutlaka Yerini Ayırtın!

İGC'de basın mensuplarıyla bir araya gelen Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz’u turizm yönünden uçarak dev projeleri kamuoyuyla paylaştı.

Bu Projeler Arsuz’u Uçurur…  Bu Yaz Arsuz’da Mutlaka Yerini Ayırtın!Web
TV

Gündem   A+a-

 İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz’u turizm yönünden uçarak dev projeleri kamuoyuyla paylaştı.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ağırlanan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, birkaç yıldır üzerinde hassasiyetle durulan, Arsuz’un geleceğine yön verecek projelerle ilgili soruları da yanıtladı.
HADO’dan Yat Limanı ve Su Sporları Merkezine, sokak sağlıklaştırmadan festivallere kadar birçok projenin Arsuz’u ihya edeceğini belirten Kaymakam Sarı, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın girişimleriyle açılan Samandağ-Arsuz bağlantı yolunun Arsuz’a turizm açısından büyük katkı sağlayacağını belirtti.
 
“Hatay projelerle adını dünyaya duyuracak”
Hatay’ın minyatürü olan Arsuz’un turizm, tarım, doğa ve su sporları yönünden Hatay’ın vitrini olduğunu vurgulayan Kaymakam Musa Sarı, “Yeni bir ilçe olduğumuz doğru. Birçok eksiğimiz bulunmakta. Ama buna rağmen gelişmeye ve eksikliklerini kapatmaya eğilimli olan bir ilçeyiz. Çok güzel bir hükümet konağına sahip olduk. Türkiye’nin en güzel en donanımlı hükümet konağı bizde. Hastanemizin proje ihalesi yapıldı, bitmek üzere, proje bitiminin ardından yapım ihalesine geçilecek. Bunun yanı sıra çok büyük projeleri hayata geçirdik. Sayın Valimizin Arsuz’a verdiği değerle hayata geçen Samadağ-Arsuz bağlantı yolunun geçtiğimiz günlerde altyapısı tamamlandı. Sadece asfaltlanması hava şartları dolayısıyla bahara kaldı. Tabi bir de bu bağlantı yolunun hemen yanına 25 km’lik bir bisiklet yolu projesi oluşturuldu. Madenli’de ‘Yat limanı, su sporları merkezi ve hado’ projelerini hayata geçirmek için çalışmalara başladık. Bildiğiniz gibi balıkçı barınağını valiliğimiz devir aldı. Devir alınmasının ardından bölgemizde eksikliği hissedilen yat limanı projesi hayata geçti. Bildiğiniz gibi Mersin’den bu tarafa bir yat limanı yok. Bu büyük bir eksiklikti. Geri planında da güzel kafe ve restoranlar açılacak. HADO için HBB’ye yer tahsisi yapıldı. Şuan HBB yetkilileri imar ve izin çalışmalarını yürütüyorlar. Sonrasında ihtiyaç duyulan bekleme salonu, gişeler, gümrük gibi yerlerde bu projeye dahil edilecek.
Festivaller Tanıtım İçin Büyük Fırsat…
Arsuz’da bir çok festivalin büyük ilgi gördüğünü ve bu önümüzdeki yaz sezonunda da yeni festival taleplerinin olduğuna dikkat çeken Kaymakam Musa Sarı; “Bunu yanı sıra Arsuz festivaller şehri olarak anılmaya başladı. Bizler artık festival düzenlemek isteyenlere tarih vermeye başladık. En büyük festivalimizi geçen yıl yaptık ‘Rock festivali.’ Yüzbinlerce insan akın etti Arsuz’a. Bu yılda Rock festivalini 23-26 Temmuzda yapacak şirket festival için bilet satışlarına başladı. Bunun yanısıra Color-Life festivalini gerçekleştiren şirket arayıp tekrardan tarih istedi. Onlara da 20-30 Ağustos tarihlerini vereceğiz. Bizim Arsuz Fest’imiz var. Amacımız Arsuz’u en iyi şekilde tanıtmaktı. Asıl amacımıza ulaştık. Bununla birlikte ‘Sokak Sağlıklaştırma’ projemizi hayata geçirdik. Eski Arsuz diye bilinen sokağımızda bulunan evlerimizi mavi beyaza boyadık. Duvarlarına duvar resimleri çizdirdik üç boyutlu sosyal mesaj içerikli resimler. O duvarları görenler o resmin bir parçası olarak kendisini görüp sürekli fotoğraf çektirmeye başladı. Paşa çeşmemizi canlandırarak bir dış çekim alanı yarattık. Arsuzun dar sokaklarını Alaçatı gibi yapmak için niyetlendik. O dar sokaklardan birinde bulunan konağı petek pastanesi vakıflardan aldı ve Arsuz’a Nisan ayında petek pastanesi açılacak. Belediye meclisimizde karar alarak üç yıl içerisinde Arsuz merkezde bulunan tüm evleri mavi beyaza boyayacak. Bu da gerçekleştiğinde bodrum havasında bir Arsuz yaratacağız. Hatta yapabilirsek konağın bir tanesinde ipekçilikle ilgili yâda başka bir şeyin ham halinden başlayarak yapım aşamasına kadar ki süreci gösteren bir yer yapıp son haliyle satışını sağlayacağız” dedi.
Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İGC Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Cıncık ise, “2019 u uğurluyoruz. 2019 yılında Arsuz’a baktığımızda devletin elini Arsuz’da çok güçlü görüyoruz. Yeni bir ilçe olması dolayısıyla, yerel anlamda bizim tek talebimiz Arsuz’da altyapının tamamlanması. Bir HADO projesi var HBB’nin yaptığı, devletimizin hazırlamış olduğu bir su sporları merkezi ve bir marina projesi bulunmakta. Bunlar çok önemli ve değerli projeler” şeklinde konuştu..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bu Projeler Arsuz’u Uçurur…  Bu Yaz Arsuz’da Mutlaka Yerini Ayırtın! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet