Skip Navigation Links

Mehmet Akif Ersoy Ruhu İSTE'de Yaşatıldı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO) Spor Salonu’nda Mehmet Akif Ersoy Anma Programı gerçekleştirildi.

Mehmet Akif Ersoy Ruhu İSTE'de Yaşatıldı

Eğitim   A+a-

 Mehmet Akif Ersoy’u anma programı vatanı uğruna hayatını kaybeden aziz şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programın devamında bir destan adamı olan Mehmet Akif'in hayatını anlatan kısa film gösterisi yapıldı. İMYO öğrencileri tarafından Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri okundu.
 
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Depci ise sözlerine Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle başladı: “Vatan şairimizi şiirleriydi andığınız için size çok teşekkür ederim. Ben mühendisim. Bir mühendis olarak biz hep ölçüleri konuşuruz. Metre, kilogram ama bunların hiçbiri bana göre gerçek ölçü değildir. En önemli ölçü birimi zamandır. Mehmet Akif'in dediği gibi zamanınızı boşa harcamayın, çalışın. Sizlerden tek temennimiz çalışmanızdır. Sözlerimi vatan şairinin şu dizleri ile bitirmek istiyorum; ‘ağlarım ağlatamam hissederim söyleyemem’ “ diyerek sonlandırdı.
 
Anma programı için sözü alan Öğr. Gör. Nuh Kahramanoğlu; “Birçok edebiyat profesörü O’nun için ‘En büyük eseri hayatıdır’ demiştir” diyerek sözlerine başladı ve; “Mehmet Akif fikirlerini şiirle anlatmış bir fikir insanıdır. Milletine tanık bir şairdir. Bu toplumun parıldayan bir parçasıdır. Ait olduğu toplumun, kültürün yaralarını gören ve bu yaraları sarmak isteyen bir sanatçıdır” dedikten sonra Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ile ilgili bilinmeyenleri salondakiler ile paylaştı.
 
 
Anma programı İstiklal Marşı’nın son kıtasının okunmasıyla son buldu. Programın ardından Basın ve Yayın programı öğrencilerinin düzenlendiği Mehmet Akif Ersoy sergisi ziyaretçileri ile buluştu.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet