Skip Navigation Links

İdç Spor' Da 3 Puan Sevinci

TEKNİK DİREKTÖR DURMUŞ:''LİDERİ DEVİREREK ZİRVE YARIŞINDA VAR OLDUĞUMUZU İSPATLADIK, ÇIKIŞIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ''

Spor   A+a-

35754294496771.jpg" />

İDÇ SPOR' DA 3 PUAN SEVİNCİ

TEKNİK DİREKTÖR DURMUŞ:''LİDERİ DEVİREREK ZİRVE YARIŞINDA VAR OLDUĞUMUZU İSPATLADIK, ÇIKIŞIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ''

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta zirve mücadelesi veren ekiplerden İskenderun Demirçelikspor'un Teknik Direktörü Besim Durmuş, Lig lideri Göztepe'yi devirerek, zirve yarışında var olduklarını ispatladıklarını, Alanyaspor maçıyla çıkışlarını sürdüreceklerini söyledi.

Durmuş, yaptığı açıklamada, dün oynadıkları ve üç puan aldıkları Göztepe maçının ligin ikinci yarısına iyi başlayamamanın stres ve sıkıntısını atabilmek ve yeniden çıkışa geçebilmek için çok önemli bir maç olduğunu, bu maçı galibiyetle tamamlamalarının, geleceğe güvenle bakma umutlarını güçlendirdiğini ifade etti.Durmuş, Ligin ikinci yarısına istedikleri gibi başlayamamalarının, ortak akıl ve mücadele direncinde yarattığını belirttiği ufak tefek sorunları aşmak için lig lideri Göztepe'yi devirmenin kendileri için fırsat olduğunun bilinciyle sahaya çıktıklarını belirtti ve şöyle konuştu: ''İkinci yarıya iyi başlayamamıştık, iyi oynadığımız maçları kazanamamış, bu yüzden ortak aklımızda ve ortak direncimizde biraz sorun yaşamıştık. Ortak akıl ve direncimizi yeniden yakalamak, kazanan yapımızı tekrar ortaya koyabilmek adına Göztepe maçı bizim için önemli bir fırsat ve çıkış yoluydu. Böyle bir maçı kazanmak, zirve mücadelesinde var olduğumuzu ispatlamak zorundaydık, Lig liderini devirerek bunu gösterdik, ligin son maçının son dakikasına kadar, 'her maçta 3 puana ortak mücadele ruhumuzu', ortak arkıl ve mücadele yapımızı sahaya yansıtarak sürdüreceğiz.''

Her maça olduğu gibi Göztepe karşısına da galibiyet için çıktıklarını anlatan Durmuş, ''Her iki takım da maça dengeli başladı, biz önce Göztepe'nin kenar oyuncularına atılacak derin ve dik topları ve bağlantılarını kestik, maçta ortak bir ruhumuz vardı, buna mücadele gücümüzü de ekleyince Göztepe'ye pozisyon vermeden maçı tamamladık. Onların etkili oyuncularının bölgelerini daralttık, defanslarının arkasına ve araya attığımız derin toplarla ve sabırla tek yürek olup sonuca gitmesini bildik, ikinci yarı istediğimiz oyunu sahaya yansıtıp hak ettiğimiz galibiyeti ve kaybolan moralimizi geri aldık. Önümüzdeki maç ve maçlara, geleceğe güvenle bakmamız adına değerli bir galibiyet aldık. Futbolcusuyla, taraftarıyla tüm camia olarak böyle bir moral ve galibiyete ihtiyacımız vardı. Seyircisiyle tek yürek olan, sahada terinin son damlasına kadar formasını ıslatan tüm futbolcularımı alınlarından öpüyorum, tribünde maç boyunca takıma destek olan tüm taraftarlarımıza ve her zaman yanımızda olduklarını hissettiğimiz kulüp yöneticilerimize teşekkür ediyorum'' dedi.

Göztepe maçında ortaya koydukları kazama azmi ve mücadelece gücü yüksek futbolu, diğer maçlarına da yansıtarak çıkışlarını sürdürmeleri gerektiğini ifade eden Durmuş, Göztepe maçını kazanmanın sevincini yaşadıklarını ancak ligin henüz bitmediğini, önlerine bakmak zorunda olduklarını belirtti ve şöyle konuştu: ''Göztepe maçındaki kazanma azmi ve 'her maçta üç puna ortak mücadele ruhumuzu' bundan sonraki maçlarımızda da sahaya yansıtarak sürdüreceğiz. İskenderun Demirçelikspor her maçta üç puana ortaktır. Göztepe maçı bitti, önümüzde bizim için çok önemli bir Alanya maçımız var, Göztepe karşısında aldığımız aldığımız galibiyetin anlamının açığa çıkması adına kazanmamız gereken bir maç, Göztepe ile başlattığımız çıkışımızı sürdürmek istiyoruz, bunun için de var gücümüzle mücadelemizi yılmadan sonuna kadar sürdüreceğiz.''

Takımda 4 sarı kartı bulunan Emre Özivgen dışında kart cezalısı ya da eksik futbolcu bulunmadığını bildiren Durmuş, tam kadro Alanya maçına odaklandıklarını, Çarşamba günü oynayacakları bu maç için yarın Alanya'ya hareket edeceklerini sözlerine ekledi.

Durmuş, Göztepe maçının uzatma dakikalarında yaşananlara ilişkin soru üzerine de, ''Biz futbolun futbol kuralları, centilmenlik ve sağduyu çerçevesinde yaşanması gerektiğine inanıyoruz, bu inancımız gereği tüm yarışan takım sporcularına sağ duyulu davranmalarını önerdik, öneriyoruz. Her takım yenilebilir veya yenilemez. Galibiyetin sevinci kadar yenilginin de azmi gerek. Biz maç esnasında işimiz futbol olduğu için hiç bir zaman hiç bir maçımızda, saha dışına, geriye, seyirciye, şeref tribününe dönmedik, çünkü işimiz futbol, işimiz futbol olduğu sürece de dönmeyiz, tahriklere kapılmamasını bilen ve sağduyulu davranan herkese teşekkür ediyorum'' görüşünü dile getirdi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet