Skip Navigation Links

Artık Tüm Yollar Arsuz!

Hatay’ın Arsuz ve Samandağ ilçelerini en güzel sahillere sahip olmalarına rağmen çıkmaz sokaktan kurtaran yol hizmete açıldı.

Artık Tüm Yollar Arsuz!

Gündem   A+a-

 Hatay’ın Arsuz ve Samandağ ilçelerini en güzel sahillere sahip olmalarına rağmen çıkmaz sokaktan kurtaran yol hizmete açıldı.
Asfalt çalışmaları ilkbahar aylarında yapılacağı öğrenilen Arsuz-Samandağ yolunun açılışı her iki ilçede büyük bir heyecan uyandırdı.
50 yıllık hayalin gerçekleşmesi için yoğun çaba sarfeden Hatay Valisi Rahmi Doğan ve bölge milletvekilleri, yolu kullanarak açılışını yaptılar.
Sıcak iklimi, denizi ve yemyeşil doğasıyla Hatay’ın dikkat çeken iki turistik ilçesi Samandağ ve Arsuz’u birleştirmesinin yanısıra, iki ilçenin turizminin geleceğini yeniden inşa edecek olan yolun açılışında ilk geçişi Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Sebahat Özgürsoy Çelik, Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir, Suzan Şahin, Serkan Topal ve Lütfü Kaşıkçı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ve il yöneticileri ve basın mensupları yaparak, tarihi bir ana tanıklık etti.
60 yıllık hayalin gerçeğe dönüştüğü yeni turizm yolunda, Samandağ-Çevlik üzerinden Arsuz’a kadar araçlarla seyir halinde geçen Vali Doğan ve beraberindeki heyet, deniz ve dağın eşsiz manzarası eşliğinde keyifli kısa bir yürüyüş de gerçekleştirdi.
Vali Rahmi Doğan’ın Hataylılara en büyük hediyesi olarak nitelendirilen ve yeni yıl öncesi açılışı yapılan 26 km.’lik iki şeritli Samandağ – Arsuz yolu, İskenderun-Antakya güzergahından Samandağ’a 112 kilometrelik yol katetmek zorunda kalan vatandaşların çilesine son verecek. Arsuz’dan yola çıkan birinin Samandağ’a gidiş – dönüşle birlikte katettiği 4 – 5 saatlik yol mesafesi, yeni açılan yolla birlikte 80 dakikaya indi.
 
 
 
 
 
 
hatay-samandag-arsuz-yolu-2-805x440.jpg" alt="" />
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet