Skip Navigation Links

Herkesi Hatay‘a Davet Etmeye Geldik

Hatay’ın ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin “Onur Konuğu” olarak yer aldığı Lezzetli Kış Şöleni kapılarını ziyaretçilere açtı.

Herkesi Hatay‘a Davet Etmeye Geldik

Gündem   A+a-

 İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Hatay’ın ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin “Onur Konuğu” olarak yer aldığı Lezzetli Kış Şöleni kapılarını ziyaretçilere açtı.
 
 
20-31 Aralık tarihleri arasında İzmir Kültürpark’ta düzenlenecek gastronomi temalı festivalin açılışına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile birlikte ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hatay ve İzmir’in ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve yöneticileri katıldı.
 
 
“HERKESİ HATAY’A DAVET ETMEYE GELDİK”
 
 
Lezzetli Kış Şöleni’nin açılışında düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “23 medeniyetin 13 tanesine ev sahipliği yapan, ilk olimpiyatların yapıldığı, Anadolu’ya giren tüm semavi dinlerin ilk ibadethanelerinin bulunduğu, Roma döneminin en önemli 3 şehrinden biri olan, Orta Doğu ve Afrika’ya Anadolu’yu bağlayan Hatay’dan herkese kucak dolusu selam getirdik. Zengin mutfak kültürümüzün bir kısmını sizlerle paylaşmaya geldik. Ama aynı zamanda bu zenginliklerin tümünü keşfetmeniz için sizi Hatay’a davet etmeye geldik” dedi.
 
Anadolu’nun kurtuluşu için ilk kurşunun Dörtyol’dan atıldığını ve bu kurtuluş mücadelesinin İzmir’de alevlendiğini de sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Güzel İzmir halkı için Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne ifade ediyorsa Hataylılar için de onu ifade ediyor. Hatay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk güzel yurdumuza son hediyesidir. Hatay’ın güzellikleriyle İzmir’in güzelliklerinin buluştuğu bu organizasyonun gerçekleşmesinde Başkanımız Tunç Soyer başta olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi.
 
Lütfü Savaş’tan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de düşüncelerini paylaştı. İlklerin ve enlerin şehri Hatay’dan gelen tüm misafirlere ‘Hoş geldiniz’ diyen Tunç Soyer, “Kışın tadına varın diyerek düzenlediğimiz şölende Hatay Büyükşehir Belediyesini ve Hataylıları onur konuğu olarak misafir emekten büyük mutluluk duyuyoruz. 7’den 70’e tüm İzmirliler bu şölende yılbaşı kutlamaları ile özdeşleşen etkinliklerle yeni yıla girecek. Belki de dünyanın en lezzetli yemekleri olan Hatay yemekleri ile buluşacak. Onur konuğumuz Hatay’ın gastronomik lezzetleri İzmirlilerin damağını şenlendirecek. Aynı zamanda İzmir’in ve diğer şehirlerimizin de lezzetleri burada olacak” dedi.
 
 
Lezzet şöleninde birbirinden eğlenceli konser ve etkinliğin de yer alacağını ifade eden Tunç Soyer, herkesin keyifli vakit geçireceğini belirtti.
 
 
BAŞKAN SAVAŞ’TAN TUNÇ SOYER’E ANLAMLI HEDİYE
 
 
Lezzetli Kış Şöleni’nin açılışında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ev sahibi İzmir’in başkanı Tunç Soyer’e eşi Neptün Soyer ile birlikte yer aldığı yakma resim tablosunu ve Hatayspor atkısını hediye etti.
 
 
Aldığı hediyeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Tunç Soyer, misafirleriyle birlikte şölenin açılış kurdelesini kesti.
 
 
SEVENLERİ BAŞKAN SAVAŞ’I YALNIZ BIRAKMADI
 
 
Gerçekleşen açılış töreninin ardından Başkan Savaş ve Tunç Soyer katılımcılarla birlikte Kültürpark’ta yer alan stantları tek tek gezdi. Hatay’ın gastronomik lezzetlerini tanıtan Başkan Savaş’a yoğun ilgi vardı. İzmir’de yaşayan Hataylılar ve sevenleriyle vakit geçiren Başkan Lütfü Savaş, 31 Aralık’a kadar sürecek bu lezzetli şölene herkesi davet etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet