Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Zeynep'in Organları Hayat Kurtardı

Geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 9 yaşındaki Zeynep Cemal’in organları üç hayat kurtardı.

Zeynep'in Organları Hayat Kurtardı

Sağlık   A+a-

 Geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 9 yaşındaki Zeynep Cemal’in organları üç hayat kurtardı.
Beyin kanaması nedeniyle İskenderun Gelişim Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan ve kanama sonucunda beyin ölümü gerçekleşen Zeynep’in iki böbreği ve karaciğeri, üç hastaya nakledilmek üzere alındı. Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özkan Çeliker’in ve Organ Bağış Koordinatörü Uzm. Dr. Ersin Okur’un aileyle görüşmesinin ardından Zeynep Cemal’in organları bağışlandı.
“Organ bağışı için duyarlı olalım”
Organ nakli bekleyen hastaların sayısında her geçen gün artış olduğunu ifade eden Organ Bağış Koordinatörü Uzm. Dr. Ersin Okur, “Türkiye’de şuan 29 bin hasta organ nakli beklemektedir. Günümüzde, birçok organ nakli mümkün hale gelmiştir. Bu bağlamda yaşarken bağışlanabilir organlarda, gerekli olan organ veya hücre bağışlanmaktadır. Organ ve doku nakli, organları hasar görmüş hastalara umut ışığı olmaktadır” dedi.
“Zeynep 3 hastayı yaşama bağladı”
Zeynep’ten alınan organlarla, başkalarının yaşayacağı için mutlu olduklarını ifade eden Dayı Soner Bayırlı ise, “Ailece zor zamanlar yaşadık. Bizim de aynı şekilde ihtiyacımız olabilirdi. Bu nedenle empati kurduk ve Zeynep’in organlarını bağışlama kararı aldık. Organ bağışı hayat kurtarıyor” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar