Skip Navigation Links

Eğitimden Üretime Gururla Barbaros MTAL…

Okul Yakında Küçük Bir Fabrikaya Dönüşecek!

Eğitimden Üretime Gururla Barbaros MTAL…Web
TV

Eğitim   A+a-

 Eğitimden Üretime Gururla Barbaros MTAL…
Okul Yakında Küçük Bir Fabrikaya Dönüşecek!
İskenderun Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kaliteli eğitimin yanı sıra öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.
Ürünlerine aldıkları marka ile seri üretime hazırlanan İskenderun Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, defne sabunu, krem ve kolonya ile birlikte ahşap oyuncakta da patent ve markalaşma yolunda ilk adımlarını attı.
Atölyelerde çalışmaları son aşamaya gelen sabun, krem ve kolonya başta olmak üzere, ürünlerin markasını alan  Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sürekli eğitim, sürekli üretim felsefeleriyle meslek liselerine öncülük ediyor.
Hatay sabunun dünya çapında önemli bir üne sahip olması, Türkiye’nin önemli değerlerinin zaman içinde yok olmaya yüz tutması nedeniyle böyle bir girişimde bulunan defne sabunu, Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İdaresi, okulun vizyon ve hedefleri ‘Sürekli Eğitim Sürekli Üretim’ kapsamında kurduğu laboratuarında keşfettikleri ve markasını aldıkları ürünlerin gururunu yaşıyor.
İyi bir eğitimin yanısıra kendilerini hayata hazırlamak için laboratuarlarda yoğun çalışmalar yapan Barbaros Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Okul Müdürü Fatma Dursun, idareciler ve öğretmenleriyle birlikte her gün yeni bir ürün keşfetmek için yoğun çalışma içerisindeler.
Serbest piyasada sabun, kolonya ve krem konusunda uzman isimlerden de destek alan İskenderun Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, patentini aldıkları ürünlere sipariş geldikçe daha çok çalışma arzusuyla doluyor.
Okul sonrası hayata atıldıklarında birer meslek sahibi olabilmek, ekonomik özgürlüklerini kazanabilmek için çalışan öğrenciler, evlerinde de üretebilecekleri, aile ekonomisine katkı sunabilecekleri ürünler üzerinde hassas çalışma yürütüyor.
İskenderun Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatma Dursun, üzerinde titizlikle çalıştıkları ürünlerin bir kısmının markasını aldıklarını ve bir kısmının da markasını beklediklerini belirterek, kısıtlı laboratuar ortamında yaptıkları üretime dahi sipariş aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Fatma Dursun, okulun ve dolayısıyla öğrencilerin başarısını gururla anlatırken, İskenderun ve Hatay’a yeni bir marka kazandırmanın keyfini yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu:
“Okulumuz Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin felsefesi ‘Sürekli Eğitim, Sürekli Üretim’ üzerine kuruludur. Akademik başarının yanı sıra Kız Meslek Lisesi türü olmamız nedeniyle de mesleki alanda bilgi ve becerilerini arttırmak için kızlarımızı geleceğe hazırlıyoruz.
Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk‘un “Eğitim Ekip İşi” söylemi ile hareket ederek ekibi biraz da okulun dışına taşıdık. İskenderun Kuaförler ve Berberler Odası ile” Meslek İdolümü Arıyorum” protokolünü geçtiğimiz yıl imza altına aldık. Oda Başkanımız Nurettin Tabaş ve yönetim ekibi ile istişarelerimizden birinde ilimize ait değerleri, ustalarımızın üretim yöntemlerini değerlendirdik ve neden olmasın? dedik. Barbaros Güzellik Sabunu, Kolonyası ve Kremi bu istişareler neticesinde fikir buldu. Ardından atölyelerimizde üretime geçtik ve bugün geldiğimiz noktada ürün kataloğumuzu geliştirirken Barbaros Güzellik Sabunu’nun ilk marka başvurusunu gerçekleştirdik.
Gerek meslek odaları gerek kadın kuruluşları ile bir araya geldiğimizde ‘Üreten Türkiye, Üreten Kadın , Kadın İstihdamı’ başlıklarımızı ön plana aldık. Bu çalışmalarımızı gerçekleştirirken alt hedeflerimizde okulumuz kızlarına geleceğin kadın ve annelerine mesleki yeterlilik kazandırmak iken bugün ana hedeflerimizden biri de ülkemizin değerlerini geçmişten günümüze üretim modellerini gençlerimizle buluşturarak ekonomimize, kadın istihdamına değer kazandırmak oldu.
Bu uzun soluklu çalışmamızda okulumuzun ve kızlarımızın yanında destek olan Sayın Kaymakamımız İskender Yönden’e, tüm yerel ustalarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, meslek odalarımıza ve tabiki İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ederiz.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eğitimden Üretime Gururla Barbaros MTAL… videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet