Skip Navigation Links

İskenderun Kendi Şahsına Münhasır Özel ve Güzel Bir Yer

‘İskenderun’un il olmaya ihtiyacı yok’

İskenderun Kendi Şahsına  Münhasır Özel ve Güzel Bir Yer

Gündem   A+a-

 Hatay Valisi Rahmi Doğan, İskenderun’un sosyal yapısıyla, sanayisiyle ve ekonomisiyle özel bir konumu bulunduğunu ve il olmaya ihtiyacı olmadığını söyledi.
 
İskenderun’un 81 il sıralamasında çok üst sıralarda çıkabilecek bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Doğan, ilçenin kendine münhasır özellikleri bulunduğunu ve Antakya ile birbirini tamamladığını vurguladı.
İskenderun’un il olması ile ilgili idari taksimatın tamamen hükümetin yapacağı çalışmalarla mümkün olduğuna dikkat çeken Vali Doğan, şöyle konuştu: “Ben çok ilçe kuruluşu taslak kanunu yazmışımdır. 13 yıla yakın Türkiye’deki il kuruluşları, mülki ayrışmalar, birleşmeler ve sınır anlaşmazlıkları konusunu çok iyi bilirim. Çünkü çok uzun süre emek verdim oraya. Bence İskenderun’un il olmaya ihtiyacı yok. İl olmak için bir ihtiyacın hasıl olması lazım. Biz kamu hizmetlerini bölüştürürken bunlara bakarız. Şimdi İskenderun’un il olma ihtiyacı yokken, il olalım diye sadece il yapmak çok da doğru değil. Çünkü bunun bir ekonomik maliyeti var. Şimdi kaymakamlık binası yapıyorsunuz, il olduğunuzda valilik binası yapmanız lazım. İlçe emniyet müdürlüğü binasını yapıyorsunuz, il olduğunuzda il emniyet müdürlüğü binası yapmanız lazım. İlçede olmayıp ilde olan teşkilatlar için bazı binalar yapmanız lazım. Bunun bir ekonomik maliyeti var. İskenderun’un bugün itibariyle 81 il sıralamasına koysanız çok üst sıralarda çıkabilecek, göstergeleriyle, sosyal yapısıyla, sanayisiyle ve ekonomisiyle zaten bir durumu var. Dolayısıyla, bunu çok gündeme getirmek çok doğru değil diye düşünüyorum. Ama insanlar gönüllerinden bunu geçiriyor olabilirler. Türkiye, bugün bir il kurma çalışmasına girse eminim 100 ilçe il olma talebiyle hükümetin önüne gelir. Tabi, siz bu coğrafi bütünlüğünüzü, kaynakların dağıtımını, hizmetlerin gereklerini yaparken bu tür değerlendirmeler yapıyorsunuz. Benim gördüğüm kadarıyla İskenderun’un böyle bir durumu yok. İskenderun kendi şahsına münhasır özel ve güzel bir yer. Antakya ile de birbirini çok güzel tamamlıyor. Ama ileride devletimiz bununla ilgili ne düşünür, onu şimdiden tahmin etme gibi bir durumum yok.”
 
 
hatay-valisi-rahmi-doganrahmi-dogan-2-805x440(1).jpg" alt="" />
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet