Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Gençlik Merkezi’nde Kısa Film Festivali

İskenderun Gençlik Merkezi’nde Kısa Film Festivali

İskenderun Gençlik  Merkezi’nde Kısa Film Festivali

Gündem   A+a-

 18 Aralık Dünya Göç Günü dolayısıyla IOM (Uluslararası Göç Örgütü) tarafından, İskenderun Gençlik Merkezinde düzenlenen ve göç eden insanların yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek aynı zamanda da farkındalık yaratmak üzere, birçok alanda göç eden insanlarla birebir çalışmış öğretmenler, fotoğrafçılar ve üniversite öğrencilerinin katılımı ile Uluslararası Göç Filmleri Festivali gerçekleştirildi.
 
IOM(Uluslararası Göç Örgütü) Hatay Ofis Müdürü Aws EZZİ’ nin de katılım sağladığı ve iki oturum halinde gerçekleşen Film Festivalinin ilk bölümünde katılımcılara “Pasaportun Gücü” adlı kısa film izletildikten sonra bu film hakkında düşünceleri soruldu.
 
Göçmenlerin ve yerinden edilmiş kişilerin, karşılaştıkları problemlerle ilgili farkındalık oluşturmanın hedeflendiği festivalin ikinci oturumu ise bir çalıştay havasında geçti. Katılımcıların kendi gruplarıyla bir kısa film oluşturulması istendi ve nasıl bir yol haritası izlemeleri gerektiğinin bilgisi verildi. Yaklaşık bir saat sonunda kendi hikâyelerini oluşturan katılımcılar sunumlarını İOM yetkililerine ve misafirlere yaparak Göç eden insanların yaşadıkları sorunlara farkındalık yaratmaya çalıştılar.
 
Program sonunda bu yazılan hikayelerin içinden birinin seçilerek filmleştirileceğini belirten IOM(Uluslararası Göç Örgütü) Hatay Ofis Müdürü Aws EZZİ tüm misafilere katılımlarından ve duyarlılıklarından ötürü teşekkür ederken, İskenderun Kaymakamı İskender YÖNDEN’e ve İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet KESKİN’e de program dolayısıyla teşekkür etti.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş