Skip Navigation Links

Mimoza Psikolojik Danışmanlık Hizmete Girdi

Son yıllarda Psikolojik Danışmanlık merkezlerinin sayısındaki artış, talebin artışıyla doğru orantılı olarak sektörel gelişim gösteriyor.

Mimoza Psikolojik Danışmanlık Hizmete GirdiWeb
TV

Sağlık   A+a-

 Son yıllarda Psikolojik Danışmanlık merkezlerinin sayısındaki artış, talebin artışıyla doğru orantılı olarak sektörel gelişim gösteriyor.
Ekonomik kriz başta olmak üzere, ailevi ve daha bir çok sebeple psikolojik yardım alanların sayısındaki artış dikkat çekerken, İskenderun Şehit Pamir Caddesi 4 No’lu Belediye İşhanı’nda hizmete giren Mimoza Psikolojik Danışmanlık, Uzman Psikolog Zahir Aktaş ve Uzman Psikolog Sezen Arslan, her yaş grubunda danışanlarına onlarca konuda hizmet veriyor.
Mimoza Psikolojik Danışmanlık Merkezi’ne 05399376796 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
8. Gün Haber Web Tv’yi ziyaret eden Mimoza Psikolojik Danışmanlık Merkezi Sahipleri Uzman Psikolog Zahir Aktaş ile Uzman Psikolog Sezen Arslan, psikolojik yardım almanın çok doğal bir zorunluluk olduğuna dikkat çektiler.
Mimoza Psikolojik Danışmanlık Merkezi adına açıklama yapan Uzman Psikolog Zahir Aktaş, cinsel terapi, evlilik terapisi, oyun terapisi, ergen terapisi ve daha bir çok konuda hizmet verdiklerini belirterek şöyle konuştu:
CİNSEL TERAPİ: Partnerler arasında ortaya çıkan cinsel çatışmalara bağlı olarak çiftin veyahut bireyin bozulan duygusal, düşünsel ve davranışsal dengesini yeniden sağlamak,cinsel eğitim vermek,kaygı ve gerginliklerini azaltmak,cinsel çatışmaları çözümlemek, çiftin ilişkilerini iyileştirip olgunlaştırmalarına yardımcı olmak ve bireylerin cinsel terapi sürecinde kendisini ve ötekini tanımasını hedefleyen bir terapi türüdür.
EVLİLİK TERAPİSİ:Partnerler arasında yaşanan iletişim problemleri,çatışmalar,boşanma,ölüm,aldatma,aldatılma,kıskançlık, aile sorunları,çocuk yetiştirme,evlat edinme,aile olma,kültürel uyumsuzluklar gibi partnerleri değersizlik,çaresizlik,nefret,öfke,korku,incinmislik,suçluluk gibi ağır duyguların sarmalına iten süreçleri profesyonel olarak ele alıp çiftlerin:birbirlerini anlama konusunda birbirlerine yardımcı olmalarını, sevgi dillerini keşfetmelerini,yeniden sevgili olmalarını,çiftlerin keskesi en az bir sekilde kararlar almalarına yardımcı olmayı hedefleyen bir terapi türüdür.
OYUN TERAPİSİ:Çocuklarin kendilerini,ilişkilerini ve sosyal becerilerini oyun veya oyuncaklar aracılığı ile yansıttıklari bir süreçte oyun ablası ya da oyun abisi olarak adlandırılan oyun terapistinin profesyonel bir bakış açısıyla çocuğun duygusal, davranışsal ve bilişsel becerilerine odaklanarak onların sıkıntılarını, arzularını ve ihtiyaçlarını tanımayı, anlaşılır kılmayı amaçlayan özel bir terapi türüdür.Oyun terapisti,çocuğun göz hizasında duran,çocuğa sesi ve ruhuyla sevgi,yakınlık,masal,oyun,güven, gerçek sınırlar ulaştıran kişidir.
 
ERGEN TERAPİSİ:Genç yetişkinligin bir önceki dönemi olan ergenlik,düsünce,duygu ve davranışlarda çalkantıların yoğunlastığı,aile ile iliskilerin kısmi olarak azaldığı ve çoğunlukla çatışmalı bir hal aldığı,ilginin ve arzuların dışardan,arkadas gruplarından ve karşı cinsten beslendiği bir dönmedir.Bu dönemin zorlayıcı duyguları karşısında ergen terapisi ile ergenin ilgilerini,ihtiyaçlarini ve duygularını anlamalarını,ebeveynleri ve kardeşleri ile temaslarında daha sağlıklı problem çözme stratejileri geliştirmelerini ,eğitsel ve kariyer evrelerini daha gerçekçi çerçeveler üzerine kurgulamalarını hedefleyen terapi türüdür.
PREP:Okuma eğitimi almış ancak kendisinden ve yaşından beklenen düzeyde okuma yapamayan çocuklara yöneliktir. Bu nedenle 2.sınıf ve sonrasında uygulamaya başlanmaya uygun bir program olarak geliştirilmiştir.Yapılan boylamsal araştırmalar sonrasında Prep’in uygulanma aralığının yaş ve sınıf düzeyi ne olursa olsun okuma problemleri yaşayan her çocuğa uygulanabilirliği kanıtlanmıştır.Prep, uygulayıcıya tam olarak ne yapması gerektiği konusunda açık yönergeler sunarak Prep uygulamalarında eğitimcinin desteği minimum düzeyde tutularak öğrencinin en uygun stratejiyi keşfedip karşılaştığı diğer problemlerde kullanabilir hale gelmesi sağlanmaktadır.
 
BİREYSEL TERAPİ
Okb(Takıntı rahatsızlığı),Kayıp ve Yas Süreci,
Agorafobi,Özgül FobiSosyal Fobi’
Travma,Travma Sonrası Stres Bozukluğu,
Özgül Öğrenme Güçlüğü,
Öfke Kontrol Problemi,
Anksiyete (Kaygı) Bozukluları,
Panik atak,
Depresyon,
Duygudurum Bozuklukları,
Özgüven Problemi
Beslenme ve Yeme Bozukluğu,
Yaşamsal ve Varoluşsal Problemler
Bedensel Belirti Bozuklukları,
Uyku Bozuklukları,
Stresle Baş Etme Güçlüğü,
Yaygın Kaygı Bozukluğu,
 
UZM. PSK. DAN. ZAHİR AKTAŞ
İskenderun Mimoza Psikoloji Danışma Merkezinin kurucusu olan Uzm.Psk.Dan. Zahir AKTAŞ,”Başarı, istediğinizi elde etmek, mutluluk ise, elde ettiğinizi sevmektir. ” parolasıyla çıktığı bu mesleki yolculukta her danışanına duyduğu derin saygı, koşulsuz kabul ve anlamak üzerine kurduğu terapi yaklaşımıyla uzun bir süredir psikolojik danışma hizmeti vermektedir.Bu kapsam da;
 
ALDIĞI EĞİTİMLER
Aile Danışmanlığı(Adnan Menderes Üniversitesi onaylı 480 saatlik Aile Danışmanlığı Eğitimi)
Aile ve Çift Terapisi
Cinsel Terapi
Oyun Terapisi
Wisc-r zeka testi
Kısa Süreli Psikolojik Danışma
Yetişkinlerde Bilişsel Davranışçı Terapi
Türkçe Prep(Okuma zorluğu yaşayan çocuklara yönelik)
 
UZM. PSK. SEZEN ARSLAN
Ondokuzmayıs Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olan Uzm. Psikolog Sezen Arslan,daha önce Adana Dr.Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları hastanesinde uzun bir süre çocuklarla çalışma fırsatı yakalamış,yine bu dönem de Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden ‘Evlilik ve Aile Danışmanlığı’ Yüksek lisansı yapmıştır.Çocuk psikolojisi alanına yönelik bir çok test eğitimi alan Uzm. Psikolog Sezen Arslan,bütüncül oyun terapisi eğitimini de alarak çocuklara yönelik mesleki repertuarına yeni bir terapi yaklaşımı eklemiştir.Mesleki sürecine çocuklara(0-12 Yaş) yönelik psikolojik destek hizmeti vererek devam etmektedir.Bu kapsamda:
 
ALDIĞI EĞİTİMLER
Yüksek lisans-Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde ‘Evlilik ve Aile Danışmanlığı’
Bütüncül Oyun Terapisi
Kısa Süreli Psikolojik Danışma
Çocuklarda Bilişsel Davranışçı Terapi
Ankara Gelişim Envanteri
Lovisa Duss Psikanalitik Hikayeler
Bier Cümle tamamlama testi,Bir ağaç çiz testi,Bir insan çiz testi,Bir aile çiz testi
 
 
 
 
 
Mimoza Psikolojik Danışmanlık Hizmete Girdi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet