Skip Navigation Links

İSTE’rseniz, bu fuarda “İŞ” var!

12.Hatay İnsan Kaynakları Fuarı kapılarını İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Kampüs’te açtı.

İSTE’rseniz, bu fuarda “İŞ” var!

Gündem   A+a-

 Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hatay Valiliği’nin himayesinde İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ev sahipliğinde Hatay Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü organizasyonuyla gerçekleştirilen, 12. Hatay İnsan Kaynakları Fuarı’nın açılışına; İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Abdullah Bozatlı, İŞKUR Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel, işverenler ve öğrenciler katıldı.
 
‘KAYNAK’ DEĞİL ‘KIYMET’!
 
MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Türkiye Ekonomisi ve İstihdam” konulu sunumunda: “Bizler insan söz konusu olduğunda “kaynak” değil, “kıymet” kavramını kullanmayı tercih ediyoruz. Zira insan, bir kıymettir. Bu nedenle şayet ekonomi ve istihdamı konuşuyorsak işin nüvesine inmek ve orada çözüm arayışlarımızı yoğunlaştırmak zorundayız. İnsan, aslında ekonomilerin lokomotif gücüdür. Değişimi yapan da üretimi gerçekleştiren de fikri ürüne dönüştüren de insan zihni ve insan emeğidir. Lakin hepsinin ortak bir söylemi vardır “Yapay zekâ ya da akıllı sistemler; adı ne olursa olsun yine bu sistemleri yönetecek olan insan aklı ve insan emeğidir”. Dünyanın gelecekte de en önemli ekonomik kozu insandır. Bu bağlamda Milli güç unsurları yeniden tanımlanıyor. Ülke olarak gelecekte nerede konumlanmak istediğimizi iyi planlamamız gerekiyor. İyi çizilmiş bir yol haritasıyla planlama yaparak, gençlerimizi bu doğrultuda yönlendirmemiz, geleceğe güçlü yürüyebilmenin en önemli adımlarıdır. Ülkelerin parasal gücünü belirleyen onların üretim gücü ve kapasiteleridir. Üretim gücünü ise eğitim ve nitelikli işgücünün varlığı belirler. Gelecekte Türkiye, global puzzle’ın hangi parçasına tekabül etmek istiyor ise genel vizyonlarımızı bu doğrultuda planlamamız gerekiyor. Geleceğin ne getireceğini sınırlandırmadan, temel branşlar üzerinden yetenek odaklı meslek tanımlaması yapılmalı ve Türkiye’nin sosyo-ekonomik altyapısı buna göre şekillendirilmelidir. Başta iş insanları, sanayici ve akademisyenler olarak bizlere bu muhasebeyi bir kere daha hatırlattığı için, bu organizasyonu çok kıymetli bulduğumu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
 
 
GELİN, “İSTİHDAM EDİLEN” DEĞİL, “İSTİHDAM EDEN” OLALIM!
 
Fuarın ev sahipliğini üstlenen İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli açılış konuşmasında; “Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan’ın himayesinde düzenlenen 12. Hatay İnsan Kaynakları Fuarı’na hepiniz hoş geldiniz. Bugün bizlerle değerli bilgilerini paylaşacak olan kıymetli konuklarımız bizlere geleceğin meslekleri ve mesleklerin geleceği konusunda bilgi verecekler. Bu fuara ev sahipliği yapıyor olmaktan özellikle öğrencilerimiz adına mutluluk duyuyoruz. Bugün iş dünyası, yapay zekâyla yeniden şekillenmektedir. Bu nedenle, ekosistemdeki tüm tarafların aktif olarak yaşanan bu değişime ayak uydurması ve hatta bu değişimi yönetebilmek için çok çalışması gerekmektedir. İSTE olarak biz İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) programımızla, öğrencilerimize daha mezun olmadan kariyerlerine başlama imkânı veriyoruz. Böylece öğrencilerimiz alanlarıyla ilgili kurum ve kuruluşlarda daha mezun olmadan çalışabiliyorlar. Biz, ayrıca öğrencilerimizi KPSS'ye odaklı değil, girişimcilik odaklı olarak yetiştirmeye çalışıyoruz, onları motive ediyoruz, gelin girişimci olun, istihdam edilmeyi beklemeyin, istihdam etmeyi hedefleyin, kendi işinizi kurun diyoruz.” dedi.
 
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ise konuşmasında, gençlerin iş bulabilme kaygısıyla yola çıktığını belirtti. Bu durumun yarattığı olumsuzluklara değinen Yönden, iş arayanlara kaymakamlık olarak elimizden gelen desteği vermekte olduklarına değindi. Meslek edinme kursları, yükseköğretim kurumları tercihi yaparken gençlerin yetenekleri ve istekleri doğrultusunda değil iş bulma kaygısıyla hareket ettiklerinin altını çizdi. 12. Hatay İnsan Kaynakları Fuarı’nın gençlere iş dünyası hakkında geleceklerini planlamada faydalı olacağına inandıklarını belirterek sözlerine son verdi.
 
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı konuşmasında, “Burada İskenderun’umuzun çok güzide firmaları stant açtı. Sanayi bölgesindeyiz Bu yüzden üniversite-sanayi iş birliklerini ön planda tutmaktayız. Bu durumda eğitimin önemi giderek artmaktadır. Ancak eğitim sayesinde vasıflı eleman sayısı artabilir. Kamu-üniversite-sanayi iş birlikleri de sanayimizin güçlenmesi adına faydalı olacaktır. Fuarımızın hem işveren için hem işçi için hayırlı olmasını diliyor, herkese saygılarımı sunuyorum” diyerek sözlerine son verdi.
 
Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ziya Yüksel konuşmasında; ‘’İstihdam, yatırım, üretim ile ilgili sağladığı imkân ve fırsatlarından verdiği desteklerden vatandaşlarımız ve firmalarımızın haberdar olmasını sağlayan fuarımızda işçi arayan iş arayan firmaları bir araya getirmeye çalışıyoruz. 12.sini düzenlediğimiz fuarımızda günümüzde en fazla istihdam sağlayan 75’ten fazla kurum ve kuruluş yer almaktadır. Fuarımızda Hatay’ın iş yükü potansiyelinin harekete geçirilmesi için önemli hususlarda kalifiye ara elemanların ve diğer çeşitli pozisyonlarda ve departmanlarda çalışabilecek potansiyeldeki insanlarımızın ilgili sektörlerimize kazandırılması ve diğer elemanların da ilgili eğitim kurumlarına yönlendirilmesi ve kendilerini geliştirip bilinçlendirilmeleri hususunda büyük gayretler sarf edilmektedir. ‘’Burası Hatay, burada iş var’’ diye başlattığımız istihdam seferberliğimizin bir ayağı olan bu fuarımızda katılımcı firmalarla nitelikli iş gücü kaynaklarını bir araya getirmekle kalmayıp aynı zamanda taraflar arasındaki iş birliğini kalıcı hale getirmek için sürdürülebilir tedbirler alıyoruz’’ dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet