Skip Navigation Links

Hatay'da satranç şöleni

Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu, 'Dünya Kadınlar Satranç Turnuvası'nın 4 Aralık'ta Antakya'da başlayacağını söyledi.

Spor   A+a-

Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu, “Dünya Kadınlar Satranç Turnuvası”nın 4 Aralık'ta Antakya'da başlayacağını söyledi.

Tütüncüoğlu, önemli bir turnuvaya ev sahipliği yapacakları için gururlandıklarını, Vali Mehmet Celalettin lekesiz ile Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın turnuva için tüm olanaklarını seferber ettiklerini belirtti.

Turnuvaya, 23 ülkeden 64 kadın sporcunun katılacağını ifade eden Tütüncüoğlu, şöyle devam etti:
“Dünyanın en prestijli turnuvasını, taban mozaiği zenginliği konusunda dünyada ikinci konumda bulunan Hatay Arkeoloji Müzesi'nde başlatacağız. 22 Aralık Çarşamba gününe kadar sürecek turnuva, daha sonra Anemon Otel'de devam edecek.
En büyük hedefimiz tarihi değerleri, kültürümüzü ve yöresel yemeklerimizi tanıtmak, Hatay'ın barış ve hoşgörü kenti olduğunu göstermektir.
Antakya Belediyesi'nin sponsorluğunda gerçekleştirilecek turnuvaya 23 ülkeden 64 kadın sporcu katılacak. Tüm sporcu, yönetici ve hakemlere Türk konukseverliğini en iyi şekilde göstereceğiz.”

Tütüncüoğlu, turnuva için Dünya Satranç Federasyonu yöneticilerinin yanı sıra Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı'nın da Hatay'a geleceğini sözlerine ekledi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet