Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Erasmus+Projesiyle İlk Yardım ve Sağlık Eğitimi Alındı

Erasmus+Projesiyle İlk Yardım ve Sağlık Eğitimi Alındı

Erasmus+Projesiyle İlk Yardım ve Sağlık Eğitimi Alındı

Belen   A+a-

 Erasmus+ Gençlik Projeleri kapsamında 1-7 Kasım 2019 tarihleri arasında Romanya'nın Horezu şehrinde; Türkiye, Letonya, Hırvatistan, Bulgaristan, İtalya, Polonya, İspanya ve ev sahibi ülke Romanya olmak üzere toplam 8 Ülke ve 32 katılımcı ile "#H(E+)lp" isimli gençlik değişimi projesi tamamlandı.
 
Belen Kaymakamlığı ve Romanya CPDIS Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen projede katılımcılar uzman kişilerden ilk yardım eğitimi alarak hayati önem taşıyan ilk yardım uygulamalarını öğrendi. Afet ve acil durumlardan korunma ve müdahale, sivil koruma gibi konularda da birçok çalıştay, sunum ve drama gerçekleştirerek bilgi edindi.
 
Erasmus+ projelerinin detaylarının paylaşımı ile başlayan proje, katılımcıların kendi kültürlerini tanıtan sunumları ve yemek kültürlerinin tanıtımı ile devam etti. Aynı zamanda katılımcılar bölgede bulunan tarihi mekanları ziyaret etme ve yerel halkla tanışıp kaynaşma fırsatı buldular.
 
Her ülkeden 4 katılımcıyla 8 farklı ülkenin bir araya gelerek kültür aktarımını ve iletişim becerilerini geliştirme imkanı bulduğu, aynı zamanda ilk yardım, afet ve acil durumlardan korunma konusunda uzman kişilerden bilgi ve deneyim kazanımına sahip olduğu bu projeye, Türkiye’den katılan 4 gencimiz bu deneyimi yurtdışında yaşamanın mutluluğunu bizlerle paylaştı.
 
Belen Kaymakamı Hayrettin BASKIN, gençlerin toplumdaki yerinin çok önemli olduğunu, ilk yardımın afet ve acil durumlarında hayat kurtarıcı olduğunu bildirirken gençlere projeye aktif katılımından dolayı onlara teşekkürlerini iletti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar