Skip Navigation Links

Dalgıç Astsubay’ın Cansız Bedenine Ulaşıldı

Amasra’ya bağlı Tarlaağzı Limanı’nda eğitim dalışı yapan Batı Karadeniz Sahil Grup Komutanlığı’na bağlı

Dalgıç Astsubay’ın Cansız Bedenine Ulaşıldı

Yerel   A+a-

Dalış Timi’ndeki dalış eğitmeni Tim Komutanı Astsubay Hakan Karataş, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı dalışı tamamlayamadı. Dün öğleden sonra yapılan dalıştan su üstüne çıkmayan Karataş’ı arama çalışmaları, İstanbul, Samsun, Sinop ve İzmir’den gelen özel ekipler tarafından sabahın ilk ışıkları ile birlikte yeniden başlayan arama çalışmaları saat 10.00 civarında astsubayımızın cansız bedenine ulaşılması ile sonuçlandı.
Tim 3 kişi daldı, 2 kişi çıktı
Batı Karadeniz Sahil Grup Komutanlığı’na bağlı DEGAK-03 (Dalış Timi) 19 Kasım 2019 Salı günü saat 15.00 sularında Amasra İlçesi Tarlaağzı Limanı mağaralar bölgesinde bir eğitim dalışı gerçekleştirdi. Dalış eğitimi sırasında Hakan Karataş adlı DEGAK-03 Tim Komutanı olan dalış eğitmeni Astsubay, 2 uzman erbaş ile dalış yaptı ancak sudan sadece 2 uzman erbaş çıktı. Astsubay Karataş’ın sudan çıkmadığının görülmesi üzerine arama çalışmalarına başlandı.
SUYUN BULANIKLIĞI ARAMAYI ENGELLEDİ
Denizdeki arama faaliyetleri Batı Karadeniz Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı dalgıçları ve özel dalgıçlarla sürdürüldü. Arama çalışmaları ile ilgili bilgi almak için Bartın Valisi Sinan Güner de Tarlaağzı Limanı’na giderek olay yerinde yetkililerden bilgi aldı. Ancak dalgıçların palet hareketleri nedeniyle su altındaki mağraların içindeki kum ve partikülerlerin suyu bulanıklaştırması nedeniyle adeta gözgözü görmez olunca ve havada karardığı için arama çalışmalarına sabaha kadar ara verildi.
İL DIŞINDAN EKİPLER GELDİ
Gece boyunca Bartın dışından dalgıç ekipleri ilimize geldi ve 20 Kasım Çarşamba günü sabahın ilk ışıkları ile birlikte yani saat 06.00 itibariyle ekipler arama çalışmalarına yeniden başladı. Arama kurtarma çalışmalarına Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurtarma ve Sualtı Komutanlığından 8 kişilik sualtı arama kurtarma timi Denizyıldızı adını verdikleri Minirov kameralı sualtı robotu ile, Sinop Emniyet Müdürü dalgıç ekibi 3 kişi ile, Samsun Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıç ekibi 6 kişi ile, İstanbul Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıç ekibi 10 kişi ile, İzmir Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıç ekibi 4 kişi ile, Samsun Emniyet Müdürlüğü dalgıç ekibi de 5 kişi ile olmak üzere toplamda 36 kişilik dalgıç ekibi ile katıldı. Arama faaliyetleri Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Albay Ahmet Bahadır tarafından koordine edilirken, Ankara Jandarma Komutanlığı’nın JUAK dalış ekibi 10 personeli ile çalışmalara katılmak üzere saat 07:00 itibarı ile Amasra’ya doğru yola çıktığı bildirildi.
TALİHSİZ ASTSUBAYA ALAN TARAMASINDA ULAŞILDI
Valilik’ten konuya ilişkin yapılan açıklamada; Vali Sinan Güner ve beraberinde Vali Yardımcısı Abdullah Aktaş, Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Fahri Semiz’in bulunduğu arama çalışmalarında; AFAD Müdürlüğü 1 il müdürü, 4 arama kurtarma teknisyeni, 2 araç ve 1 bot ile, 112 Ekibi 3 personel ve 1 araç ile, Amasra İlçe Emniyet Müdürlüğü 2 polis memuru ve 1 araç ile Batı Karadeniz Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı; tüm personeli, deniz ve kara araçları ile olay yerinde olup ayrıca Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’nın helikopteri ile saat 07.40 itibarı ile alan taramasının yeniden başlandığı bildirildi. Ancak arama çalışmalarından iyi bir haber gelmedi. DEGAK-03 Tim Komutanı Astsubay Hakan Karataş (2007/2541)’ın cansız bedenine saat 09.40 civarında ulaşıldı ve sudan çıkartıldı.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet