Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yapay Zekâ Uygulamaları ve Yapay Zekânın Geleceği İSTE’de Ele Alındı

İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonu’nda ‘2.Uluslararası Endüstri 4.0’ a doğru Uluslararası Yapay Zekâ Konferansı’ düzenlendi.

Yapay Zekâ Uygulamaları ve Yapay Zekânın Geleceği  İSTE’de Ele Alındı

Gündem   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) ikincisi düzenlenen ‘Endüstri 4.0’ a doğru Uluslararası Yapay Zekâ Konferansı’nda (International Conference on Artificial Intelligence Towards Industry 4.0); yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerden gelen akademisyenlerin ve iş dünyasından gelen değerli katılımcıların Yapay Zekâ ve Endüstri 4.0 alanında yaptıkları çalışmalar sunuldu. Konferansta; Kaunas Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Darius Andriukaitis, LimakPort Bilgi Teknolojileri ve Teknik Servis Direktörü Kubilay Gürbüz ve Vestel Üretim Uzmanı Ahmet Kemal Tozkar, Endüstri 4.0 ve Yapay Zekâ konularındaki birikim ve çalışmalarını paylaştı. Türkiye, Rusya, Cezayir, Etiyopya, Mısır, Suriye, Makedonya, BAE, Amerika ve İngiltere’yi içeren 10 farklı ülkeden toplam 142 katılımcının yer aldığı Konferans’ta, 72 adet bilimsel çalışma yer aldı.
Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu katılımcıları İSTE’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, yapay zekâ uygulamalarının tüm bilim dalları ve gündelik yaşam için önemini giderek artırdığını, bu konuda yapılmış ve yapılacak çalışmaların bu nedenle çok değerli olduğunu belirtti.
Ardından Konferansın davetli konuşmacılarından birisi olan LimakPort Bilgi Teknolojileri ve Teknik Servis Direktörü Kubilay Gürbüz, ‘Liman Lojistiğinde Endüstri 4.0 Uygulamaları’ konulu konuşmasında ithalat ve ihracatta aksamalara neden olmamak ve işlemleri hızlandırmak amacıyla geliştirilen teknolojiler hakkında dinleyicileri bilgilendirdi. 
Litvanya Kaunas Teknoloji Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi Prof. Darius Andriukaitis; ‘Endüstri 4.0 Bağlamında Metropollerin Trafik Yoğunluğunun Çözülmesi’ içerikli bir sunum gerçekleştirdi. Sensörler ve yapay zekâ alanlarının bu kapsamdaki güncel kullanım alanlarını dinleyicilere aktardı.
Vestel Üretim Uzmanı Ahmet Kemal Tozkar ise; ‘TV Anakart Montaj Hatlarında Yalın Üretim’ başlıklı konuşmasıyla  Endüstri 4.0 yolunda anakart üretiminin önemini,  Vestel şirketinde Endüstri 4.0 kapsamında güncellenen üretim hatlarının tanıtımını yaparak, yapay zekâ teknolojilerinin önemine değindi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş