Skip Navigation Links

'Kısıtlı imkanlarla en iyi mücadeleyi sergiliyoruz'

İskenderunspor Teknik Sorumlusu Can Güven: 'Kısıtlı imkanlarla en iyi mücadeleyi sergiliyoruz'

Spor   A+a-

İskenderunspor Teknik Sorumlusu Can Güven:
 
“Kısıtlı imkanlarla en iyi mücadeleyi sergiliyoruz”
 
Spor Toto 3. lig temsilcisi İskenderunspor, Pazar günü oynayacağı Zonguldak Kilimlispor maçının hazırlıkları yan sahada sürdürüyor. Günü çift antrenman yaparak sürdüren İskenderunspor’da sabah antrenmanına Mehmet Türk katılmazken, futbolcular iki grup halinde çalışmalarını sürdürüyor. Teknik sorumlu Can Güven gözetiminde çalışmalarını gerçekleştiren futbolcular, sabah yapılan antrenmanda dar alanda pas çalışması yaparken, kale önündeki hatalara ise Can Güven anında müdahale ederek yapılması gerekenleri anlattı.
Bir grup oyuncu top çalışması yaparken, diğer grup ise minyatür alanda maç yaparak maçın hazırlıklarını sürdürdü. Haber ekibimize açıklama yapan Teknik Sorumlu Can Güven, “Geçtiğimiz hafta sonu evimizde aldığımız beraberlik bizleri de üzdü. Genel manada baktığınız da biz bu takımı bir hedef doğrultusunda kurmadık. Ama benim hedeflerim, futbolcularımızın hedefi ile yönetimin hedefi; az imkanlarla çok iş yapmaktı. Bizler de elimizdeki az imkanlarla çok iş yapıyoruz. Şu anki sıralamaya baktığımız zaman 4. sıradayız. İlk 5’te play off oynama şansımız var. Hedef olarak istediğimiz yerdeyiz. Ciddi anlamda saha sorunumuz var. Şehir ve taraftar desteği alamıyoruz. Maçları izlemeye yeterince taraftar gelmiyor. İskenderunspor’dan güzel futbol bekliyorlar. Haklılar, ama bizlere bu enerjiyi verecek olanlarda taraftarımızdır. Maçımızı izlemeye gelen taraftarlarımız var; ama bunların üç-beş bin olması gerekiyor. Bizlerde o zaman daha ciddi ve güzel bir futbol ortaya koymak için daha iyi motive oluruz.
Bir şeyler ekilirse karşılığını alırsınız. Ama bir şeyler de ekmeden büyümez. Bu çocuklar alın teri ile oynuyor. Emeklerini İskenderun için harcıyor. Vermeden almak sadece Allah’a mahsustur. Bu kentin iş dünyası ile birlikte herkesin birlik içerisinde olması gerekiyor. Eğer bizden başarı ve şampiyonluk bekliyorlarsa, bunun da şehrin desteğiyle olacağını unutmamalılar. İşte o zaman ortaya gerçek İskenderunspor çıkacaktır” diye konuştu. Yapılan yorumlarla ilgili açıklamalara da değinen Güven, “Ben yazılanlara, çizilene ve söylenenlere her açıdan bakarım. Ancak yazılanlara baktığınız zaman ne kadar önyargılı olduğunu herkes görüyor. Adam 90 dakika boyunca maça geliyor, futbolcuların nasıl oynatılışını eleştiriyor. Futbol bilgisine baktığım zaman beni ve futbolcularımı beğenmiyor, hatta birçok takımı beğenmiyor. Sadece oturduğu yerden eleştiri yapıyor; ama bakıyorum bu güne kadar futbolla ilgili ne yapmış, sıfır. Hiçbir şey yapmamış. Zaten bizim kültürümüzde var. Tribünden aşağıyı yönetmek çok kolaydır. Yazı yazılanları çok da dikkate almıyorum. Bizlerin ciddi anlamda kontenjan sıkıntısı var. Futbolcuyla 24 saat biz birlikteyiz. Onların ne vereceğini, hangi sisteme uyumlu olduğunu biz teknik ekibimiz olarak iyi biliyoruz ve değerlendiriyoruz. Bu sıkıntıları dışarıdan bilmeden konuşmak çok kolay” dedi.
Özellikle saha içerisinde aslanlar gibi galip gelmek için mücadele eden futbolcularına sahip çıkan Güven “Bizler sahaya çıktığımızda galibiyetten başka bir şey düşünmeyiz. Elimizde birazcık imkan olsaydı, İskenderunspor’un neler yapacağını tüm halkımız görürdü” şeklinde görüş ortaya koydu.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet