Skip Navigation Links

GMS Dünya Yollarında..

Dünya'da inşaat sektörünün önde gelen firmalarına Silobas, Mikser ve damper üreten Güven Makina Sanayi, 22 ülkenin yollarında Güven veren GMS amblemiy

Ekonomi   A+a-

İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Güven Makine Sanayi (GMS), Türkiye’de ve dünyanın onlarca ülkesinde yollarda Güven veren marka olarak bölgemizi gururla temsil ediyor.
Dünya’da inşaat sektörünün önde gelen firmalarına Silobas, Mikser ve damper üreten Güven Makina Sanayi, 22 ülkenin yollarında Güven veren GMS amblemiyle bir gurur abidesi olarak ilerliyor.
Dünyanın En Büyük Uluslar arası İnşaat, Makine ve Endüstri Fuarı’nda Türkiye’yi temsil eden Güven Makine Sanayi, devlerin ilgi odağı oldu.
Güven de Bauma’daydı..
19-25 Nisan 2010 tarihleri arasında Almanya’nın Münih Şehrinde gerçekleşen BAUMA 2010 fuarında GUVEN Makine yeni urunu olan mikserle yer aldı. Bu konuda görüşlerini aldığımız GUVEN Makine İhracat Müdürü Serdar KIRMIT, Dünyanın En Büyük Uluslar arası İnşaat, Makine ve Endüstri Fuarı olan BAUMA’ya katılmanın kendilerine gurur verdiğini ve kendilerini Şampiyonlar Ligi’ne katılmış gibi hissettiklerini ifade etti.
GUVEN’in yeni ‘feather light’ serisi tasarımlarının ilk modeli olan mikserin boş ağırlığı sadece 3.060 kg. geliyor. Mikserin tamamen kendi tasarımları olduğunu vurgulayan Kirmit, İsveç’li çelik devi SSAB firmasından ithal ettikleri yüksek teknoloji urunu, yüksek dayanımlı Domex ve Docol çeliklerini GUVEN’in yüksek kaliteli işçiliğiyle birleştirdiklerini belirtti. Fuarda oldukça ilgi gören mikser için şimdiden yurtiçi ve yurtdışından sipariş aldıklarını söyleyen Kirmit, Silobas ve Damperden sonra mikserde de iddialı olduklarını söyledi. Tonaj sınırlamalarının daha tavizsiz uygulanmaya başlanmasıyla birlikte hafifliğin hayati önem kazandığını belirten Kirmit, GUVEN Makine olarak bütün ürünlerini hafiflettiklerini ve müşteri beklentilerini fazlasıyla karşılayan modeller tasarladıklarını ifade etti. Feather Light (Tüy siklet ) adını verdikleri yeni bir ürün gamı oluşturduklarını ve mikserden sonra Docol 2.1 mm çelik sacdan ürettikleri Silobası da çok kısa zamanda müşteri beğenisine sunacaklarının müjdesini verdi. Bos ağırlığı 5.500 kg olacak olan Silobasın Alüminyuma ekonomik fiyatlı bir rakip olacağını ve Alüminyum malzemenin tüm handikaplarını ortadan kaldıracağını ifade etti. 2009 yılını gerek ciro bazında gerekse ihracat artış oranında rekorla kapattıklarını hatırlatan Serdar Kirmit, “GUVEN olarak 33 yılı geride bırakan ismimizin yarattığı güvenle yolumuza devam ediyor ve geleceğe umutla bakıyoruz.” dedi.


 

Firmaların Tercihi Güven’li Silobaslar
Güven makine, yarı römork, damper ve araç üstü silo bas teslimatlarını tam gaz sürdürüyor. Firma son dönemde İzmirli nakliye firması Gür-an Nakliyat’a 15 adet, Antalyalı çimento nakliye firması Ünallara 3 adet, Van da faaliyet gösteren Saadetler inşaata 1 adet, Kastamonulu hazır beton firması Tonbullar Hazır Beton’a 1 adet, Adanalı nakliye firması Cemiloğlu Nakliyat’a 3 adet, Ankara’nın kum nakliyecisi Ege Nakliyat’a 1 adet Araç üstü Silobas teslimatı gerçekleştirdi. Kütahya yapı kimyasalları ve Sıvax Hazır Sıva firmasına 1’er adet, İzmirli kireç üreticisi Öztüre Holding’e de 2’şer adet adet yarı römork damper silobası teslim eden Güven Makine, Ladik’in çimento bayilerinden Sandıkçı inşaata da 1 adet DOMEX silobası satışı gerçekleştirdi.
Güvenin yurt içi satış sorumlusu Metin Kirmit konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: Güven’in sektördeki öncü rolüne uygun olarak uzun süredir silobasların hem şasilerinde hem de gövdelerinde İsveç’ten özel olarak getirilen DOMEX sacını kullandıklarını, satışlarında aralıksız ve artan bir hızla devam ettiğini belirterek, “Silobasların boş ağırlıklarını azaltıp faydalı yükü arttırmak isteyen müşterilerden sürekli DOMEX silobas siparişi alıyoruz. 2008 yılında Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen dünyanın sayılı büyük fuarları arasında olan IAA’ da sergilenen DOMEX silobasları çok büyük ilgi gördü . Amacımız Güven’e dayalı müşteri memnuniyetini sağlayıp kalite odaklı ve en uygun silobas seçeneklerini sunan bir dünya firması olmak” şeklinde konuştu.

Güven’in DOMEX Silobası
Güven makine, İsveçli SSAB tarafından üretilen ithal DOMEX çelik sacını damperli silobasının gövde ve şasilerine uyarlayarak, 36 m3lük silobasa 1.5ton civarında hafiflik elde etti, büyükçe silobasın faydalı yükünüde 1.5ton artırdı.


Türkiye’nin ilk Dökme Un Silobası DOMEX 700 MC sacından üretildi.
İsveçli SSAB firmasından özel olarak getirttiği DOMEX 700 MC sacı ile Türkiye’nin ilk un taşımaya uygun damperli silobasını üreten Güven, gıda sektörüne un taşımalarını hem hijyenik, hem ekonomik yapma olanağı sunuyor.
Güven makine Genel Müdür Yardımcısı Metin Kirmit; araçta kullanılan tüm çelik malzemenin DOMEX olmasının hem faydalı yükü hem de silobasın hacminin artmasını sağladığını, esneme ve mukavemet açısından ise hiçbir problem oluşmadığını belirtiyor ve “ Tüm un ve dökme Gıda taşıyan firmalar bu ürünü güvenle kullanabilirler” diyor.
Güven Makine’nin yeni silobasının hacmi unun yoğunluğunun düşük olması dolayısıyla 44metreküp olarak tasarlanmıştır. Gıdanın temiz şartlarda korunması depolanması ve saklanması için silobasın iç yüzeyinde DYO’ nun solventsiz epoxy astarı kullanılmıştır. Kompresörden çıkacak su veya yağ partiküllerinin silobasın taşıdığı gıdaya zarar vereceği düşünülerek kompresör çıkışına 2 adet filtre konulmuştur.


Un silobasının ilk sahibi Tezcan gıda oldu
DOMEX 700 MC sactan üretilen ilk un silobasının sahibi ise İzmir’in en büyük un firmalarından Tezcan un ve Gıda Sanayi oldu. Tezcan un ve Gıda Sanayi için yeni un silobasları üretmeye devam edeceklerini belirten Genel Müdür Yardımcısı Metin Kirmit, yeri ürünlerini geliştirme öyküsünü şöyle anlattı: “ damper silobasın gıda taşımacılığını kullanıldığını zaten Avrupa’da gördük. Neden ülkemizde de kullanılması, diye kendimize hep soruyorduk. Böyle bir talep un firmalarından da gelince hemen uygulamaya geçtik. Yaptığımız ürünün Avrupa’daki muadillerinden hiçbir farkı yok.Türk Mühendisi ve Türk İşçisinin kalitesini de böylece ispat etme fırsatı bulduk.
Dökme un pazarını ciddiye alıyoruz ve bu pazarda geleceğe umutla bakıyoruz.”

Neler Kazandırıyor ?
Metin Kirmit, dökme un silobasının müşteriye getireceği avantajı şöyle sıraladı;
• Daha Güvenli, temiz ve hijyenik ortamda ürün taşıyor ve muhafaza ediliyor
• Hava ile tahliyesi sırasında ürünün olgunlaşmasını hızlandırıyor.
• Daha homojen hammadde kullanımı sağlanıyor.
• Her çuvalda kalan yaklaşık 100 gramlık undan tasarruf sağlanıyor
• Hammaliye ve nakliye masraflarını düşürüyor
• Yükleme ve boşaltmada zamandan tasarruf sağlanıyor.
• Kullanım aşamasında ilave personele ihtiyaç duyulmuyor, işçilik azaldığından personelden tasarruf sağlanıyor. Taşıma ve kaldırmadan dolayı personelde meydana gelebilen sağlık problemleri önleniyor.
• Özellikle tasnifleme, deqolama ve muhafaza yönünden kolaylık sağlanıyor.
• Stok için un siloları kullanıldığından depolama alanı yönünden kolaylık sağlıyor.
 

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet