Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İTSO Ekim Ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi

İTSO Ekim Ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi

İTSO Ekim Ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi

Ekonomi   A+a-

  Ekim ayı meclisinde konuşan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Suriye olayları ve Barış Pınarı Harekatına dikkat çekerek, “Milletimiz bu tehditlere, iş dünyası ve sivil toplumu, birlik ve beraberlik içerisinde olarak en güzel cevabı verecektir. Bu tehditler karşısında bu milletin her bir vatandaşı, Türkiye’nin aydınlık geleceği için daha çok çalışacak ve daha çok üretecektir” dedi.
İTSO Ekim ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanı Okan Belli Başkanlığında gerçekleştirildi.
Meclis toplantısında ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Geçtiğimiz günlerde ülkemiz tarafından Suriye üzerinden sınır ötesi harekât başlatılmıştır. Barış Pınarı Harekâtı adı verilen bu operasyon, hem ülkemizin sınırlarının güvenliğini sağlamak, hem de bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak amacıyla başlatılmıştır. Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğine saygı çerçevesinde yürütülen bu harekâtta ülkemiz, uluslararası kurallardan doğan meşru müdafaa hakkını kullanmaktadır. Nitekim dünyanın hiçbir ülkesi, hemen yanı başında oluşturulan terör yuvalanmasına sessiz kalamayacaktır. Sınırlarımızın güvenliğini korumak ve ülkemizde bulunan yaklaşık 3,6 milyonluk Suriyeli sığınmacının ülkelerine huzur içerisinde dönmelerini sağlamak amacıyla yapılan bu harekâtın, ülkemizin arzu ettiği gibi şekillenmesinden memnuniyet duymaktayız. Ülkemizin girişimleri sayesinde, Suriye’de sağduyu ve güvenin kalıcı olarak tesis edileceğini umuyoruz. Geçtiğimiz son bir haftada, diplomasi trafiği hız kazanmış ve diğer ülkelerle mutabakat imzalanmış olup, süreç ülkemizin arzu ettiği gibi şekillenmiştir. Bu durumun devamını diliyor, bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerin başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyor, geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Ülkemizin terörle mücadele sürecinin yoğun olarak yaşandığı, ülke gündemimizin en önemli maddesi olduğu şu günlerde, ekonomiden konuşmak bizler için zor gelse de, ekonomik istikrarın sağlanması da büyük önem arz etmektedir. Zira bazı ülkeler tarafından ülkemize yönelik bir dizi ekonomik yaptırım uygulanacağı ifade edilmiştir. Son dönemde bu söylemlerden vazgeçilmiş ve geri adım atılmış olsa da, bu ifadelere karşı her zaman dirençli ve dik durmamız gerektiğine inanıyoruz. Milletimiz bu tehditlere, iş dünyası ve sivil toplumu, birlik ve beraberlik içerisinde olarak en güzel cevabı verecektir. Bu tehditler karşısında bu milletin her bir vatandaşı, Türkiye’nin aydınlık geleceği için daha çok çalışacak ve daha çok üretecektir” dedi.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Meclis üyelerinn gündeme getirdiği konulara da açıklık getirerek; “Geçtiğimiz aylarda Meclis Üyemiz Sayın Muzaffer Seküçoğlu tarafından dile getirilen, banka kredi sicil affının uygulanması hususunu oda olarak takip etmekteyiz. Bu hususu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne yazı yazdık ve cevap beklemekteyiz. 2019 yılı bitmeden çıkacak bir banka sicil affı yasası, ekonomimizin durağan olduğu şu günlerde, finansal kaynak bulmakta zorluk yaşayan esnaflarımız ve üyelerimiz için büyük bir fırsat olacaktır. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de bu konuyu gündemimize alıp, üst mercilere ve karar vericilere bildirmeye devam edeceğiz. Diğer hususlarda olduğu gibi, bu konunun da takipçisi olacağımızı özellikle belirtmek istiyorum. son dönemde bölgemizde yaşanan sevindirici bir gelişmeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum.
Erzin Çevre yolu ücretsiz olarak hizmet vermeye başlamıştır. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Halk Bankası Yetkilileri Kobilere yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası ile ilgili bilgiler verdi
İTSO Meclisinde Halk Bankası Şube müdürlerinin katılımı ile Meclis üyelerine 2019 Ocak ayında devreye giren Ticaret Sigortası ile ilgili bilgiler verildi. Toplantıya İstanbul’dan katılan Halk Bankası Alacak Sigortası müdürlüğünden Fehmi Gökhan Göksu, ‘Kobilere yönelik devlet destekli ticari alacak sigortası sistemi’ ile ilgili sine vizyon destekli olarak bilgiler verdi.
Meslek Komite üyeleri sorunlarını İTSO Meclisinde gündeme getirdi
İTSO Ekim ayı Meclis toplantısında 15. Meslek Komite üyesi, yönetim kurulu ve Meclis üyesi Mehmet Ünüvar, Medikal, Bilgisayar, Bilişim ve İletişim sektörlerinde yaşanan sorunlara dikkat çekerken, yine 16.Meslek Komite üyesi ve meclis üyesi Bayram Alpagül de Meslek Komite toplantılarında gündeme gelen sorunların çözümü noktasında daha etkin çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çekti.
İTSO Ekim ayı Meclisinde Hesapları İnceleme komisyonu Başkan yardımcısı Necati Sert, yapılan harcamaların mevzuata uygun bir şekilde gerçekleştiğini belirterek, İTSO meclis üyelerini bilgilendirdi.
İTSO Ekim ayı meclis toplantısında gündemdeki konular görüşülerek, kabul edildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar