Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Limanı İsrail'e Karşı Stratejik Önem Kazandı

Milliyet.com.tr'nin haberine göre; Başbakan Erdoğan, 'Doğu Akdeniz bize yabancı bir yer değil.

Ekonomi   A+a-

 
Milliyet.com.tr’nin haberine göre; Başbakan Erdoğan, "Doğu Akdeniz bize yabancı bir yer değil. Aksaz, İskenderun.. Buralar, sürekli nezaret edebilme gücüne ve hakkına sahip olan yerlerimizdir. Gemilerimiz bundan sonra o sularda kendilerini çok sık göstereceklerdir. Çok sık göreceğiz" diye konuştu. Bu durumda Başbakan’ın açıklamasının ardından Türk Savaş Gemileri’nin İskenderun Körfezi açıklarına ne zaman gelecekleri merak konusu oldu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATO'da düzenlenen 2011-2012 Adli Yılı Açılış Töreni çıkışında DoğuAkdeniz'de seyrüsefer serbestisi için alınan önlemlere değinirken, "Doğu Akdeniz bize yabancı bir yer değil. Gemilerimiz bundan sonra o sularda kendilerini çok sık göstereceklerdir" dedi.
 
 
İskenderun Limanı İsrail’e Karşı Stratejik Önem Kazandı
 
Birleşmiş Milletler'in, İsrail'in Mavi Marmara'ya saldırısına ilişkin raporu hakkında değerlendirme yapması istenen Başbakan Erdoğan, "Birleşmiş Milletler'in İsrail ile ilgili almış olduğu kararlar karşısında İsrail her zaman şımarık bir oğlan rolünü oynamıştır. Bu şımarık oğlanlığının devamlı süre gideceğini zannetmiştir" dedi.
Başbakan Erdoğan’ın sözleri İskenderun’da kısa sürede yankı buldu. İsrail’le her geçen gün gerilen ilişkiler döneminde, İskenderun Körfezi’nin stratejik önem kazanması uzmanlar tarafından daha önce de gündeme getirilmişti.
Başbakan Erdoğan gazetecilerin soruları üzerine şöyle konuştu: "Beş başlık altında toparlamış olduğumuz yaptırımları, aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bunun devamı olacaktır. Şu andaki adım bir B planı olarak değerlendirilirse bunun bir C planı da olacaktır. Gelişmelere göre daha değişik adımlar atılması söz konusudur. İsrail, bugüne kadar Türkiye'nin, özellikle bölgede, kendi siyasi amaçları için ortaklığını kaybetmiştir. Dolayısıyla bugüne kadar dünyada Birleşmiş Milletler'in İsrail ile ilgili almış olduğu kararlar karşısında İsrail her zaman şımarık bir oğlan rolünü oynamıştır. Bu şımarık oğlanlığının devamlı süregideceğini zannetmiştir ve Türkiye olarak biz uluslararası sularda meydana gelen olayın gayri insani olduğunu, vahşet olduğunu, bir devlet terörü olduğunu daha önce zaten ifade etmiştik. Böyle bir devlet terörü ile terör estirmeye gayret eden bu ülkeye karşı, dokuz vatandaşımızın hakları noktasında bir kararlılık ortaya koyduk. Bunların bir tanesi bir özür beyanıydı. Bir diğeri tazminat unsuruydu. Bir diğeri de Gazze'ye olan ambargonun kaldırılmasıydı. Bu adımlar noktasında kendileri de aslında bazı girişimlerde bulundular. 'Bunu çözelim' vs..Ne yazık ki iş özür olayına gelince, zaman geldi 'Özür dileriz' dendi, bazen bunu farklı şekilde ifade etme yollarına gittiler. Artık son kertede, altı ay süre gibi birşeyden bahsettiler. Bu panelde zaten yanlış oyunlar içerisine girdiler"
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş