Skip Navigation Links

Arsuz’da Domates Salçası ve Tuzlu Yoğurt Zamanı

Arsuz Kaymakamlığı Mahallelerde gerçekleştirilen domates salçası ve tuzlu yoğurt faaliyetleri ile ilgili vatandaşları ziyarette bulundu.

Arsuz’da Domates Salçası ve Tuzlu Yoğurt Zamanı

Arsuz   A+a-

 Faaliyetlerle ilgili Arsuz Kaymakamlığı şu ifadelere yer verdi ; Arsuz'un mahallelerinde bu günlerde hiç kimseyi evinde boş bulmak mümkün değil. Yöresel ve dillere destan lezzetlerin oluşturulduğu bugünlerde mahallelerde yoğun bir şekilde sezon sonu domates salçası, tuzlu yoğurt yapımı ve zeytin toplama faaliyetleri yürütülüyor.
Kaymakam Musa SARI, Helvalı Mahallesi’nde yaptığı ziyaretlerde domates salçası ve tuzlu yoğurt yapan hanımlarla sohbet ederek, doğal ortamda gerçekleştirilen yapım aşamaları hakkında bilgiler aldı.
Hanımlara bu meşakkatli işte kolaylıklar dileyen ve yardım eden Kaymakam SARI, tüm halkımızı bu doğallığı görmeye ve lezzetleri tatmaya davet ettiğini belirtti.
SARI, sofralık kırma zeytin almak isteyenler için de tam zamanı olduğunu, bölgenin meşhur zeytini olan halhalı ve toprak aşı zeytinlerinin de bugünlerde yapıldığını belirtti. Aynı zamanda hanımların ve çiftçilerin sorunlarını da dinledi.
Kaymakam SARI’ ya ziyaretlerinde Helvalı mahalle muhtarı Ali YILMAZ ve Gaziler Dernek Başkanı Hayri HANÇER’de eşlik etti.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet