Skip Navigation Links

Takılar Şekil Değiştirdi

Havaların ısınmasıyla birlikte düğün mevsimi de başladı. Çeyrek altın fiyatının 100 TL'yi geçmesi vatandaşları değişik yollara sevk etti.

Ekonomi   A+a-

Havaların ısınmasıyla birlikte düğün mevsimi de başladı. Çeyrek altın fiyatının 100 TL'yi geçmesi vatandaşları değişik yollara sevk etti. Artık düğünlerde gelin ve damatlara çeyrek altın yerine 62 TL'lik 1 gram külçe altın (has altın) hediye ediliyor
Havaların ısınmasıyla birlikte düğün mevsimi de başladı. Çeyrek altın fiyatının 100 TL'yi geçmesi vatandaşları değişik yollara sevk etti. Artık düğünlerde gelin ve damatlara çeyrek altın yerine 62 TL'lik 1 gram külçe altın (has altın) hediye ediliyor.
Fiyatlardaki artış, düğün hazırlığındaki gençleri de olumsuz etkiledi. İskenderun Kuyumcular Derneği Başkanı Hüseyin Fırat, altın fiyatlarının artmasıyla geleneksel takı şekillerinin değiştiğini, birçok insanın gelin ve damada altın yerine para taktığını söyledi.
Artan altın fiyatlarının düğün mevsimi öncesi vatandaşları zorladığını, kuyumcu esnafının da aylardır bugünleri beklediğini kaydeden Fırat, altın fiyatlarının artmasıyla hem düğüne gidecek misafirlerin hem de düğün yapacak ailelerin sıkıntı yaşadığını ifade etti.
Başkan Hüseyin Fırat; “Yakınlarının düğününe gidecek olan vatandaşlar artık çeyrek yerine 1 gramlık has altın alıyor. Onun da fiyatı yaklaşık 65 TL. Düğün hazırlığındaki gençler de bu artışlardan olumsuz etkilendi” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet