Skip Navigation Links

Asi Nehri'nde Temizlik Çalışmaları Devam Ediyor

Asi Nehri’nin katı atık ve çöplerden arındırılması için Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar devam ediyor.

Asi Nehri'nde Temizlik Çalışmaları Devam Ediyor

Gündem   A+a-

 Tekne aracılığı ile su yüzeyinde yüzer halde bulunan ambalaj atıkları ve çöplerin toplanmasına devam edilirken yaklaşan kış aylarının da etkisi ile çoğalan ve yayılım gösteren su sümbülleri de nehirden uzaklaştırılıyor.
Su sümbüllerinin geçtiğimiz yıl hızla çoğalması ve kent merkezinde birikmesi ile oluşun kirli görüntünün önüne geçebilmek amacıyla çalışmalara bu yıl erken başlayan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Asi Nehri yatağı boyunca su kenarında yayılan ve köprü ayaklarına takılan su sümbüllerini topluyor.
Asi Nehri’nde son yıllarda hızla artıp şehir merkezinde kirli görüntülere yol açan su sümbülleri ile ilgili konuşan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun; “Su sümbüllerinin bulunduğu akarsularda faydalı ve zararlı etkileri olduğunu; yoğun tarım faaliyetleri gerçekleştirilen bölgelerde su kirliliğine sebep olan nitrat, fosfat ve potasyum gibi organik maddeleri absorbe ettiği için çevre dostu bir bitki iken çoğaldığı akarsu yüzeylerinde perde oluşturması ve güneş ışınlarının suyun derinliklerine ulaşmasına engel olması sebebi ile zararlı olabilmektedir. Aynı zamanda su sümbülleri suda yaşayan canlılara zarar vermekte hatta sudaki oksijenin azalması ile balık ölümlerine sebep olmaktadır.
Asi Nehri’nde gerçekleşen çalışmaları denetleyen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun; “Çevre ve doğal kaynakların korunması ve vatandaşların daha sağlıklı bir çevrede yaşaması amacı ile Asi Nehri yüzeyinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalara devam etmekteyiz. Temizlik çalışmalarımız kapsamında insan eliyle atılan ambalaj atıkları, çöpler, izmarit vb. atıkları toplayarak Asi Nehri’nden uzaklaştırıyoruz. Biliyorsunuz, Asi Nehri’nde kalıcı temizliğin sağlanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatları ile HATSU tarafından Narlıca-Küçükdalyan’da dünyanın 5. Avrupa’nın 2. Türkiye’nin ise ilk en büyük Membran – Bioreaktör (MBR) Teknolojili Atık Su Arıtma Tesisi inşa edildi. Bu tesis ile Asi Nehri’ne yüzde 99.99 oranında arıtılmış sular deşarj edilerek suda temizlik sağlandı. Asi Nehri’nde su temizliği sağlanmış olsa da atılan ambalaj atıkları ve çöpler nedeniyle kirlilik oluşabilmektedir. Bu konuda Hataylılara, temizlenen Asi Nehri’ne sahip çıkmak ve çöplerin nehir ve dere yataklarına atılmaması konusunda çağrıda bulunuyoruz” diyerek vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet