Skip Navigation Links

İskenderun, Limak'la Yeniden Doğacak!

İskenderun Limanı'nın 36 yıllığına işletme hakkını alan Limak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, incelemelerde bulunduğu Limak Port İskenderu

Ekonomi   A+a-

 
 
Yatırım yaptıkları şehirlerin esnafına ve insanına öncelik tanıdıklarını, bir tek civatayı dahi başka şehirden almamaya özen gösterdikleri bilgisini İskenderunlular’a müjdeleyen Nihat Özdemir, kafalardaki tüm soru işaretlerini de gidermiş oldu..
 
İskenderun, Limak’la Yeniden Doğacak!
 
İskenderun Limanı’nın 36 yıllığına işletme hakkını alan Limak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, incelemelerde bulunduğu Limak Port İskenderun’da fırtına gibi esti.
Körfez İskenderun Sanayici İşadamları Derneği (KİSİAD) yönetimiyle birlikte limanda düzenlenen toplantıda gelişmeler hakkında bilgiler veren Nihat Özdemir, İskenderun’un Limak’la yeniden doğacağına inandığını söyledi.
Nihat Özdemir, İskenderun’da yaşayan 300 bin nüfusun yüreğine su serpecek açıklamalarıyla bir kez daha gönülleri fethetti..
“Önce mahal” sözüyle yatırım yaptıkları şehrin esnafına ve insanına birinci derece önem verdikleri vurgusunu yapan Nihat Özdemir’in Limak Port’ta KİSİAD üyeleriyle birlikte yaptıkları toplantıdan başlıklar sunarken, aynı zamanda bu başlıklar özelleşme sürecinde herkesin beynini kemiren soruların da yanıtlarını oluşturuyor..
 
2012 sonunda yarı Mersin! 2013 sonunda ise Mersin’in kapasitesi ile aynı konuma gelecek..
 
  • Çandarlı Limanı olmazsa Türkiye’nin en büyük limanı olacak..  
  • Doğu Akdeniz’deki en büyük konteyner limanı olacak..  
  • Liman yatırımları tamamlandığında taşeronlarla beraber 3 bin kişi çalışacak..  
  • İstihdamın yönetici kısmı konteyner liman işletmeciliğini bilen kişiler olurken, diğer tüm çalışanlar İskenderunlular’dan alınıyor..  
  • Limak’ın 1. hedefi: Çalışanlarını ve küçük bir cıvata dahi olsa yatırım yaptığı bölgeden alıyor..  
  • Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat ve 600 milyar dolar ithalat hedefine ulaşabilmesi için konteyner limanlarına ihtiyaç var.. 
  • İskenderun, hava, deniz, kara ve demir yoluyla her bakımdan avantaj sağlıyor..  
  • Mersin, limandan önce İskenderun’un küçük bir köyü gibiydi! Mersin Limanı’nın arkasında 70-80 bin nüfuslu bir Mersin vardı..  
  • Liman durunca İskenderun ekonomisi de durdu.. Çalışmaya başlayınca İskenderun ekonomisi de şaha kalkacak..  
Nihat Özdemir: Yatırımlarımızda Önce Yöre İnsanını Gözetiyoruz
İskenderun Limanı’nın işletme hakkını devralan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, yaptıkları her yatırımda önce bölge insanını gözettiklerini söyledi.
 
Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (KİSİAD)'nin organize ettiği 'İşadamları deneyimlerini paylaşıyor' konulu konferansa katılmak üzere İskenderun'a gelen Beşiktaş Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan ve iş adamları, İskenderun Limanını ziyaret etti. Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ile görüşen işadamlarına Limak Port İskenderun Genel Müdürü Oğuz Tümiş, Sinevizyon aracılığı ile Liman İskeleleri ve çalışmaları hakkında teknik bilgiler verdi.
 
Çandarlı Limanı'ndan sonra Doğu Akdeniz'in en büyük konteyner terminalinin kurulması için çalıştıklarını belirten Nihat Özdemir de şunları söyledi: "500 milyon dolara yakın bir yatırım yapmayı hedefliyoruz. Dış alanda en az 50 bin kişi limandan ekmek yiyebilecek. Türkiye Cumhuriyeti 2023'e kadar 500 milyar Dolar ihracat, 600 milyar Dolar da ithalatı hedefliyor. Bunun da en önemli trendleri deniz yoludur. Her şey Türkiye'nin büyümesine bağlı, Türkiye bu istikrarı sürdürmesi durumunda ithalat ve ihracatımız da artacak." dedi.
 
Nihat Özdemir gittikleri her yarde, yaptıkları her yatırımda önce bölge insanına iş ve ekmek vermeyi tek ilke edindiklerini belirterek, "Birinci hedef çalışanı, taşeronu o bölgeden almak, cıvata dahil olmak üzere o bölgede ne varsa o bölgeden almak bizim prensibimizdir. Türkiye'nin ihracat ve ithalatın büyük kısmı denizcilikten karşılanıyor, inşallah önümüzdeki yıllarda bu payı İskenderun Limanı alacak ve İskenderun Limanı Türkiye'nin en büyük limanı olacak. Çünkü, demiryolu, otoyolu ve havaalanı var. Bununla birlikte Komşularımız Suriye var. İskenderun limanının kapasitesinin arttırılması ile liman ülkenin en önemli limanlarından biri olacak." şeklinde konuştu.
 
İşadamı İhsan Kalkavan ise İskenderun'u İskenderun yapan limanıydı, Mersini'i de Merin yapan yine limanı. Ancak İskenderun Limanı işlerliğini kaybettikten sonra yıllardır aynı durumda, gelişme yok. Oysa Mersin, küçük bir köy görünümündeyken şu an Türkiye'nin en önemli ihracat merkezlerinden biri haline geldi. Bu bakımdan İskenderun Limanı'nın özelleşmesi İskenderun'un yeniden doğuşu anlamına geliyor." görüşünü dile getirdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet