Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşimi Gerçekleşti

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 13’üncü maddesi gereğince Ekim Ayı Olağan Toplantısının.

Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşimi Gerçekleşti

Gündem   A+a-

2. birleşimi, HBB Meclis Salonu’nda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirildi.
3 maddenin görüşülerek karara bağlandığı Ekim ayı olağan meclisinin 2. birleşiminde;
Büyükşehir Belediye Meclisinin 31.07.2019 tarihli toplantısında alınan 152 sayılı kararla Hukuk ve İçişleri Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen; Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile ilgili komisyon raporu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.
Hatay Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde belediyemizin 5346 sayılı yenilenebilir enerji kaynakları kanununun 6. Maddesine göre 10/05/2019 tarihli 1044 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi uyarınca elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak ve ihtiyaç fazlasını satıp belediyeye gelir elde etmek, sürdürülebilir şehircilik anlayışına ve çevreye uyumlu yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanmak üzere Rüzgar Enerjisi (RES), Güneş Enerjisi (GES) doğaya uyumlu mikro hidro elektrik santralleri kurulması dağıtım şirketi Toros Enerji TEDAŞ EPDK ve tüm kamu kurumlarında işlemleri takip etmek üzere Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği ve ilgili daire başkanlarına yetki verilmesi ile ilgili teklifi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Bir sonraki olağan meclis toplantısının 11 Kasım Pazartesi günü saat 16.00’da Kırıkhan Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılamasına karar verildi.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş