Skip Navigation Links

Prime Mall Kentsel Dönüşüme Katkı Sağlayacak

Alışveriş merkezleri yatırım ve işletmecisi Prime Development İskenderun'da yapımını üstlendiği bölgenin ilk alışveriş merkezi Prime Mall İskenderun'u

Ekonomi   A+a-

Alışveriş merkezleri yatırım ve işletmecisi Prime Development İskenderun’da yapımını üstlendiği bölgenin ilk alışveriş merkezi Prime Mall İskenderun’u 25 Ağustos 2010’da hizmete açıyor. Geçen yıl ABD’de yapılan yarışmada dünyanın en iyi ticari projesi ödülünü kazanan Prime Mall Antakya’nın ise Haziran ayında düzenlenecek törenle temeli atılacak.
Prime Development’ın Türkiye’de hayata geçireceği 1,5 milyar dolar tutarında doğrudan yatırım projesinin ilk etabında yer alan Prime Mall İskenderun 25 Ağustos’ta düzenlenecek törenle kapılarını ziyaretçilerine açacak. Prime Development’ın Türkiye’deki ilk yatırımı olan ve Ağustos 2008’de temeli atılan Prime Mall İskenderun, bölgenin ilk alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyor.
International Property Awards 2009’da mimarisiyle “Dünyanın En İyi Ticari Projesi” seçilen Prime Mall Antakya’da ise hafriyat çalışmalarına başlandı. Projenin temelinin Haziran ayında atılacak olmasına rağmen, büyük ilgi gören alışveriş merkezinin yüzde 25’i şimdiden kiralandı.

Prime Mall Kentsel Dönüşüme Katkı Sağlayacak
Gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Prime Development Genel Müdürü Artuğ Çetin, İskenderun’daki yatırımın bölgenin kentsel dönüşümüne katkıda bulunacağını belirterek, Prime Mall İskenderun’un bölge halkı için buluşma noktası olacağını ve sosyo-kültürel açıdan bu yatırımın kenti geliştireceğini ifade etti.
Artuğ Çetin; “AVM pazarını ve Türk insanını yakından tanıyoruz. Türk insanının alışkanlıklarını biliyoruz. AVM’lerimizi bütün bu konuları göz önüne alarak yapıyoruz ve buna dikkat ederek işleteceğiz”dedi. Çetin, “2010’un ilk çeyreğinde Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) verilerine göre AVM’lerin ciroları yüzde 18 arttı. Bu büyüme 2009’un son çeyreğinde yüzde 14 olarak gerçekleşmişti. Bu verilerdeki artış bizi sevindiren ve yatırımlarımızı destekleyen olumlu göstergelerdir” şeklinde konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet