Skip Navigation Links

'Doğru strateji başarıyı getirecektir'

2010 yılına ilişkin umutlarını dile getirirken komşu ülkelerle olan ticari ilişkilerin önemine ve Kobiler'e verilmesi gereken finans desteğine dikkat

Ekonomi   A+a-

2010 yılına ilişkin umutlarını dile getirirken komşu ülkelerle olan ticari ilişkilerin önemine ve Kobiler’e verilmesi gereken finans desteğine dikkat çeken İTSO Meclis Üyesi ve Belli Group Genel Müdürü İnşaat Mühendisi Okan Belli:

“Doğru strateji başarıyı getirecektir”

İTSO Meclis Üyesi ve Belli Group Genel Müdürü İnşaat Mühendisi Okan Belli, 2009 yılında yaşanan küçülmenin 2010 yılında önemli bir bölümünün telafi edilebileceği kanaatinde olduğunu söyledi.
 

2010 yılının işsizlikle mücadelede bir seferberlik yılı olması ve de Kobiler’e finans desteğinin yanı sıra kalıcı pazarlar yaratıldığı bir yıl olması umudunu taşıdığını belirtirken, karamsar bir tablo düşlemediğine dikkat çeken İTSO Meclis Üyesi Okan Belli, “2010 yılına ilişkin beklentilerimi şu şekilde özetlemek istiyorum. Türkiye; dev küresel sarsıntıdan en çok etkilenen ülkeler arasındadır.
2010’da; 2009’da yaşadığımız küçülmenin önemli bir bölümünü telafi edebileceğimiz kanaatindeyim. Ancak karlılık açısından normal diyebileceğimiz seviyelere gelmek zaman alacaktır, çünkü dünyada bir çok referans değişmiştir.
Bu değişimin Türkiye’de işsizliği kronik bir problem haline getireceğini görmekteyiz.
İşsizlik ile savaşmak için gerçek bir seferberlik ilan etmemiz gerekmektedir. Bu çabaların içeriği krizden en çok etkilenen sektörlere destek içermesinin yanında, her sektörde yeni kurulacak
Kobi’lere, hazırda kurulu olan küçük ve orta ölçekli işletmelere finans desteği ve yeni kalıcı pazarlar yaratmak olmalıdır.
Başarılı bir girişim olan komşularla ekonomik işbirliği çerçevesinde, Türkiye’nin Ortadoğu’da oynayacağı rol, yeni bir Gümrük Birliği’ne dönüşebilir. Bu konuda en yakın komşumuz olan Suriye ile yapılandırılan işbirliği süreci sonucunda; Ortadoğu’nun Avrupa’ ya açılan köprüsü konumunda olan ülkemiz, sadece Suriye ile değil, Suriye’nin köprü konumunda olacağı birçok orta doğu ülkesi ile aynı anda ticari ilişkiler içerisine girecektir.
Bir taraftan Avrupa Topluluğu’nda, diğer taraftan Ortadoğu Ekonomik Birliği’nde önemli bir konumda yer alabilecek olan ülkemiz, hızlı bir büyüme ve gelişme süreci içine girerek işsizliğin zamanla yaratacağı sosyal yaraları iyileştirebilir. Türkiye her zaman Doğu ile Batı arasında bir köprü olmuştur. Bu rolü kuvvetlendirecek politikalar Türkiye’ye ve bilhassa bölgemiz ekonomisine değer katacaktır.
2010 yılının tüm bölgemiz ve ülkemiz adına hayırlı, sağlıklı ve bol kazançlı geçmesini diliyorum” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet