Skip Navigation Links

Şok sigara baskınları

İskenderun'da Hatay İl Sağlık Müdürü Dr Mustafa Kiremitçi başkanlığında gerçekleştirilen denetimlerde sigara yasağının nasıl delindiği gözler önüne se

Gündem   A+a-

 
İskenderun’da Hatay İl Sağlık Müdürü Dr Mustafa Kiremitçi başkanlığında gerçekleştirilen denetimlerde sigara yasağının nasıl delindiği gözler önüne serildi.
 
Önceki gece beraberinde İskenderun Sağlık Gurup Başkanı Dr Yavuz Selim Yıkıcı 1 sağlık çalışanı, 1 Belediye zabıtası ve 1 polis memurundan oluşan 2 ayrı ekiple denetimlere çıkan Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Kiremitçi sigara yasağına uyulup uyulmadığını denetledi. İlk baskını İskenderun’da bulunan alış veriş merkezi Prime Mall’a gerçekleştiren Kiremitçi 3. katta bulunan yarı kapalı alanda sigara içilmekte olan alanı denetledi. Burada sigara içen gençleri sigaranın sağlığa zararları konusunda uyaran Kiremitçi alışveriş merkezinde sigara içilen alanın şartlara uygun olmadığını dile getirdi. 4207 sayılı yasa uygulamaları kapsamında tütün ve tütün ürünlerinin içilmesinin yasak olduğu yerler konusunda AVM’nin gerekli şartları yerine getirmediğini tespit ettiklerini belirten Kiremitçi bu durumla ilgili tutanak tuttuklarını ve AVM yönetiminin vatandaşların sigara içebilecekleri açık bir alan yapmaları gerektiğini söyledi.
 
Amacımız toplumumuzun hastalanmasının önüne geçmek
 
Hatay İl Sağlık Müdürü Dr Mustafa Kiremitçi yaptığı açıklamada dumansız bir hava sahası oluşturmak için Hatay genelinde denetimleri sıklaştırdıklarını belirterek “ idare olarak İskenderun’da akşam saatlerinde denetimler yapıyoruz. Daha sağlıklı bir toplum için bu çalışmaları yapıyoruz. Şu an bulunduğumuz yerde sigara içiliyor ve bu yasalara uygun değil ve AVM yönetimine gerekli uyarıyı yapıyoruz. Denetimlerimiz İskenderun değil Hatay’ın tüm ilçelerinde yapılıyor. Bu denetimlerle ilgili polis, zabıta, ve sağlık biriminden oluşan ekiplerimiz var. Bugünkü denetimlerimiz İskenderun’daki cafe restoranlar alışveriş merkezleri ve benzeri yerler. Toplumumuzun sigaranın zararlarından uzak durmalarını sağlamak için denetimlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Denetlemelerimiz sadece mesai saatleri değil hafta sonları ve akşam saatleri dahi yapılıyor” dedi.
 
 
İskenderun’da gece geç saatlere kadar devam eden denetimlerde birçok iş yerinde sigara yasağının delindiği tespit edilerek tutanak tutulduğu ve uyarıldığı bildirilirken sigara içme yasağının tam anlamıyla uygulandığı bir iş yerinede teşekkür belgesi verilmesi için planlama yapıldığı öğrenildi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet