Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Tasarruf Birikimiyle Hizmet Üretirken Borç da Ödüyoruz!

Bir önceki yıla göre yüzde 35 tasarruf sağlayan Arsuz Belediyesi, tasarruf birikimiyle hizmet üretirken, borç ödemelerini de sürdürüyor.

Tasarruf Birikimiyle Hizmet Üretirken Borç da Ödüyoruz!Web
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, belediyenin yoğun yaz sezonu çalışmaları ile genel hizmetlerini değerlendirdi.
Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven yaptığı açıklamada, tatilciler ve festivallerle yoğun geçen belediye hizmetlerinde, Fen İşleri müdürlüğünün özellikle Karaağaç ve Nardüzü bölgesinde yaptığı beton asfalt ve yama çalışmalarının önemli yer tuttuğunu belirterek, köprüler, menfezler, okullarda onarım ve bakım, park ve bahçe düzenlemeleri, otluk alanların temizliği, çöp konteynerlerinin yenilenmesi, dere ıslahları gibi onlarca hizmeti kısıtlı imkanlarla yaptıklarını söyledi.
Göreve başladığı ilk gün ifade ettiği ‘Maksimum tasarruf daha fazla hizmet” sloganıyla yola çıkarken, akaryakıt başta olmak üzere, kiralama, satın alma veya hizmet alımından elde edilen tasarrufu hizmete dönüştürdüklerini belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, geçen yılın 6 ayına göre bütçenin yüzde 35’i kadar bir tasarruf sağladıklarına dikkat çekti.
Tüm mahallelerin bir çok eksiği ve sorunu bulunduğunu belirten Başkan Güven, Karaağaç ve Nardüzü mahallelerinde Altyapı ve kanalizasyon çalışmalarından kaynaklanan bozuk yolların ve kaldırımların yenilenmesinde eksik kalan bölümün de en kısa sürede yapılacağına vurgu yaptı.
Tüm belediyelerin ciddi bir ekonomik kriz içerisinde olduğunu hatırlatan Başkan Asaf Güven, hizmetlerin aksamaması, sorunlara en hızlı ve en pratik çözüm üretmek için çalışırken, tüm maliyetleri düşürerek halkın parasını dikkatli kullanma gayretlerinin altını çizdi.
Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’in açıklaması şöyle; Arsuz’un en yoğun dönemi olan Mayıs ve Ekim ayları arasına denk gelmesi sebebiyle birçok zorluklarla karşılaştık. Arsuz’umuz geniş bir coğrafyaya sahip ve nüfus dağılımı da dağınık olduğu için hizmet zorlaşıyor, bildiğiniz üzere yeni ilçe olmamız sebebiyle de birçok eksiği barındırıyor. Bu bağlamda Arsuz’un en yoğun döneminde kısıtlı imkânlarla en iyi hizmeti vermeye çalıştık.
Kısıtlı imkânlarla Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizle 14 mahallemizin asfalt bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirdik ve bu süre zarfında yine Fen işleri Müdürlüğümüzce 16 adet Menfez ile 6 köprü yaptık. Bu demek olmuyor ki, imkanlarımız dahilinde Arsuz’a verebileceğimiz en hizmeti vermeye gayret ettik. Öğrencilerimizin daha kaliteli bir ortamda eğitim görebilmeleri adına ilçemiz genelindeki 14 okulumuzun tadilatını yaptık. Eskiyen çöp konteynerlerimizin yerlerine talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda yaklaşık 600 adet çöp konteyneri yerleştirdik. Geniş coğrafyaya sahip Arsuz’umuzda birçok deremiz var ve Karaağaç ile Nardüzü Mahallelerimiz başta olmak üzere bu derelerimizin 4’ünde Devlet Su İşleri ile işbirliği içerisinde önce ıslah akabinde ilaçlama çalışmalarımızı gerçekleştirdik ve çalışmalarımız devam etmekte.
Altyapıdan kaynaklı olarak biz geldiğimizde hasta olarak kucağımızda bulduğumuz Karaağaç ve Nardüzü mahallelerimizde altyapı çalışmalarının bittiği 14 adet sokağımızda beton asfaltlama çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Fakat bu konuda en önemli husus; yaptığımız 4.2 Milyonluk bedelindeki asfalt ve bir önceki dönemden kalan 3.5 Milyon bedelindeki asfalt çalışmalarının yüzde 80’ini ödeyerek gerçekleştirdik. Söz konusu asfalt çalışmalarını İller Bankasının finansal desteğiyle gerçekleştirerek borç ödeme planını ise, 4 yıl içerisinde kademeli olarak ödeme gerçekleştirerek bu borcun bizden sonraki döneme kalmayacak şekilde planladık. Çünkü biz göre bitmiş bir projenin borcu kalmamalıdır.
Akaryakıt, kiralama giderleri, satın almalar, hizmet alımları gibi çeşitli harcamalarda yaptığımız tasarruflarla, geçen seneye oranla 6 ay içerisinde yüzde 35’lik bir tasarruf yüzdesini yakaladık.”
 
 
Tasarruf Birikimiyle Hizmet Üretirken Borç da Ödüyoruz! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş