Skip Navigation Links

İşsizliğin Önlenmesi İçin Vasıflı İnsanlar Yetiştirilmesi Şart

Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş: İşsizliğin Önlenmesi İçin Vasıflı İnsanlar Yetiştirilmesi Şart'

Ekonomi   A+a-

Hatay Valiliği ve Türkiye İş Kurumu Hatay İl müdürlüğü’nün organizasyonu ile gerçekleştirilen fuara, İsdemir Çelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi, Antakya Belediyesi, İskenderun Belediyesi, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile açıldı. Fuarın açılışında Antakya Mehteran takımı konser ve MKÜ Folklör ekibi ise halk oyunları gösterisi sundu.
Fuarın açılış kurdalesini Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı cemil Aksak, Mustafa Kemal Üniversitesi rektörü Prof Dr Şerefettin canda, ve Atakaş şirketler gurubu yönetim kurulu başkanı Recep Atakaş birlikte yaptılar.

Fuarın açılış töreninde konuşan Hatay İş ve İşçi Bulma Kurumu Müdürü Ahmet Bulanık ise, “İskenderun sanayi yönden çok gelişen bir şehrimiz, bu yıl üçüncüsü yapılan İnsan Kaynakları ve istihdam fuarını İskenderun’da yaparak, burada istihdama yönelik çalışmaların olumlu geçeceğini umuyoruz” dedi.
İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı ve Atakaş Şirketler Gurubu yönetim kurulu Başkanı Recep Atakaş, fuar açılışında yaptığı konuşmasında, “Türkiye’nin üretime ve istihdama ihtiyacı olduğunu belirterek, “Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip olan ülkemizde işsizliğin önlenmesi için iş adamları olarak yatırıma ve üretime yönelmeliyiz. Ancak, üzülerek belirtmek istiyorumki, Türkiye’de işsizlerin çoğu ilköğretim ve lise mezunu insanlarımız. Bu bağlamda vasıflı insanlar yetiştirilmesi lazım” dedi.
 

Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz ise, Türkiye’nin 20 yıl öncesine oranla hızla gelişip büyüdüğünü belirterek, “Ülkemizde yatırım yapılması gereken esas unsur İnsandır. Bu bağlamda vasıflı ve iş bilen insanların yetiştirilmesi durumunda işsiz insanlarımızın sayısı önemli derecede azalacaktır” dedi.
Yapılan konuşmalar sonrasında Fuarın oluşumuna destek veren kurum kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine plaket taktim edildi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet