Skip Navigation Links

'Afetlere Hazır Ol' Çağrısı Yenilendi

AFAD Koordinasyon toplantısı yapıldı

'Afetlere Hazır Ol' Çağrısı Yenilendi

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında yapılan İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katıldı.
İl Afet Acil Durum Yönetim Merkezi Salonu’nda Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Savaş ile birlikte Vali Yardımcısı Yusuf İzci, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Oğuz Emre Çiçek ve resmi kruum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

"Afetlere Hazır Ol" Çağrısı Yenilendi

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Hatay Valisi Rahmi Doğan; “Ülkemizde afetlere hazırlık kültürünün yerleşmesi için, 10 Temmuz 2019 tarihinde İçişleri Bakanlığımız tarafından, ‘2019 Afetlere Hazırlık Yılı’ olarak ilan edilmiştir. “Afetlere Hazır Ol” çağrısının yapılacağı bu programla, 12 ayda, 12 temayı kapsayan, çok sayıda faaliyet ve etkinliğin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Afetlere Hazırlık Yılı, toplumda önlem alma kültürünü önceleyen zihinsel dönüşümü gerçekleştirmek için atılmış önemli bir adımdır. Afet Risklerini Anlamak, Afet ve Acil Durum Çantası, Toplanma Alanları, Afet Sigortası, Bina Güvenliği, Gönüllü Ol, Yangın, Afet Anı (Tatbikat), Afete Hazır Türkiye gibi temaları içeren ‘Afetlere Hazırlık Yılı’ sadece AFAD’ın değil, her bir bireyin yapması gereken çalışmaları içermektedir” diyerek kurum ve kuruluşların konuyla ilgili yapması gereken çalışmaları belirtti.
Toplantının devamında afet planlama süreci, aşamaları, hizmet gruplarının sorumlulukları, ana çözüm ortağı ile destek çözüm ortağı kuruluşların görevleri, afet/acil durum sonrasında yürütülecek işlemler ve yapılacak eğitim çalışmaları konusunda hazırlanan sunumlar yapıldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet