Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kaptaş, binaların değerine değer katıyor..

Yüzyıllardır binaları süsleyen taş malzeme günümüzde de büyük ilgi görüyor.. Isı yalıtımı ile enerji tasarrufu sağlayan taş malzemenin özellikleri say

Ekonomi   A+a-

Günümüzde mimaride sağlamlık kadar görselliğe de önem veriliyor. Taş, değişik dış cephe kaplama seçenekleri arasında yüzyıllardır liderliğini koruyor.
Yüzyıllardır büyük ilgi gören taş kaplamalar, sağlığının ve parasının değerini bilenlerin tercihi olmayı sürdürüyor.
Binanın daha uzun ömürlü olması, dış etkenlerden korunması, görselliğin öne çıkması için taş tercih edilirken, binanın içinde yaşayanların sağlığı da taş kaplama sayesinde korunmuş oluyor. Enerji tasarrufu, binaların ve insan sağlığını olumsuz etkileyen rutubet gibi çok hassas konularda taşın önemini keşfeden mimarlar, yapılarında dekoratif taşları kullanarak değerini de yükseltmiş oluyorlar.
Taş Kaplamada uzman Kaptaş’ın Çukurova Bölge Bayisi Arda Taş Yapı Dekorasyon Ltd. Şti., müşterilerine sınırsız seçenekler sunuyor.
Kaptaş’ın Çukurova Bölge Bayisi Arda Taş Yapı Dekorasyon Ltd. Şti., Sahibi Bedirhan Gökalp, ısı yalıtımı özelliği bulunan taşların aynı zamanda kötü kokuları emme özelliğinin yanı sıra son yapılan çalışmalar ile de akustik özelliğinin de bulunduğu söyledi.
Bedirhan Gökalp, her yönüyle sağlıklı, sağlam ve enerji tasarrufu ile de ekonomik özelliği olan taş ürünlerin, görsel açıdan da binaların değerine değer kattığını belirterek şöyle konuştu: “Volkanik Tüf (ignimbirit) sözlük anlamıyla yanardağların püskürttüğü kül, kum ve lav parçacıklarından oluşan, çoğunlukla açık renkli, hafif gözenekli bir tür çökelti taşı olarak geçer. Kapadokya yöresinde bulunan Erciyes ve Hasan Dağının patlamasıyla oluşmuş doğal yapı malzemesidir. Kapadokya’da taş öyle bir varlıktır ki, ocakta kesim anından itibaren binaların yaşadığı sürece havadaki nem, ısı ve sıcaklığın etkisiyle sürekli değişen bir tablo görünümü alır. Yanardağ lavlarından oluşan bu taş, ocaktan yeni çıkartıldığında yumuşaktır, zamanla hava, güneş, rüzgar ile tanıştıkça sertleşir ve yapılarımızda yüz yıllarca varlığını sürdürür. Volkanik tüf doğal bir izolasyon malzemesi olup, ısı yalıtımı yaparak, mekanların kışın sıcak, yazın serin olmasına katkı sağlar. Ayrıca iç mekanlarda da kullanılan bu doğal taş, sigara ve kötü kokuları emme özelliği göstermektedir. Son yapılan çalışmalar ile de akustik özelliği ortaya çıkmıştır.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar