Skip Navigation Links

DTO'da yeni yönetim göreve başladı..

Geçtiğimiz günlerde yapılan olağan genel kurulun ardından, göreve gelen İskenderun Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu üyeleri basın mensupları i

Ekonomi   A+a-

10 Mart’ta yapılan Olağan Genel Kurulun ardından yeniden başkanlığa seçilen Bülent Kavsak, her zaman olduğu gibi denizcilik firmalarına destek vermeye devam edeceklerini kaydetti…
Geçtiğimiz günlerde yapılan olağan genel kurulun ardından, göreve gelen İskenderun Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu üyeleri basın mensupları ile bir araya gelerek kendilerini tanıttılar.
Gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Farabi Cihan Bozcuk seçimin hayırlı olması temennisinde bulunarak; “10 Mart 2009 tarihinde odamız bünyesinde yapılan seçimde şubemize bağlı denizcilik firmalarının vermiş olduğu güvenoyuyla tekrar seçilmemizden dolayı tüm denizcilik camiasına teşekkür ediyoruz. Önümüzde bulunan 4 yıl görev süremiz boyunca, tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz nedeni ile İskenderun Körfezi’nde de negatif eğilim gösteren deniz endüstri ve ticaretinin eski günlerine dönebilmesi için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Bu nedenle tüm denizcilik firmaları ile bütünleşip, olabilenin en iyisini yapabilmeliyiz” dedi.
Almış olduğu güvenoyu ile yeniden İskenderun Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı olan Bülent Kavsak ise, öncelikle kendisini destekleyen üyelere teşekkür etti. Başkan Kavsak; “Bizleri tekrar bu göreve layık gören üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Her zaman olduğu gibi denizcilik firmalarına destek vermeye devam edeceklerini kaydeden Başkan Kavsak, önceki dönemde yaptıkları çalışmaları da hatırlattı. Kavsak; “Bizler geçtiğimiz dönemde başarılı çalışmalara imza attık. Bu çalışmalarımızdan bazıları şöyle; Denizcilik Müsteşarlığının talepleri doğrultusunda 60 acente çalışanına eğitim verilmiş ve belgelendirilmiştir. Yetkilendirilen acente çalışanlarına mesleki İngilizce kursu verilmiştir. Avrupa Birliği Proje kapsamında tüm Türkiye’de 1100 proje içerisinden 110 tanesi kabul görmüştür. Bu projeler içerisinden bizimde ‘İskenderun Körfezi Liman Operasyon Memurudur’ adlı projemiz kabul görmüştür. Bu projenin toplam maliyeti 90.000 Avro’dur. Bunun %10’nu da odamız tarafından karşılanmaktadır. 30 Kursiyer bu proje için eğitim görmektedir. Daha önce 1000 tonluk gemi ile 150.000 tonluk geminin taşıdığı yükle ilgili oda Navlun payı 400 Doları geçmiyordu. Bunun adil olmadığını belirttik. Yapılan çalışma ile tüm Türkiye genelinde yeni uygulamaya geçildi. Bunun sonucunda gelirimiz de %5,2’lik bir artış olmuştur. Yine Sefa Atakaş Denizcilik Meslek Lisesi çalışmalarına katkıda bulunduk. Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun kampusunun hayata geçmesi amacıyla maddi manevi destek verdik. Kriz nedeniyle yaşanan sıkıntıların balıkçılarımızı en az etkilemesini sağladık. Yat limanı ile ilgili çalışmalar da devam etmektedir” şeklinde konuştu.
Açıklamalarında, İskenderun Limanı’nın 2008 yılı istatistikî bilgilerinden de bahseden Başkan Kavsak; “Toplam 3.287 gemi İskenderun’a gelmiş, tahliye ve yükleme olarak toplam 80.729.429 oranında gemilerimiz faaliyet göstermiştir. Bu çalışmalar sonucunda toplam bordro bedeli 2.166.456.22’dir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İskenderun Deniz Ticaret Odası’nın Meclis Başkanı ve üyeleri ile Yönetim Kurulu üyelerinin tanıtımı yapıldı. Meclis üyeleri şu isimlerden oluştu; Meclis Başkanı; Farabi Cihan Bozuk. Üyeler; Mustafa Alper Menteşoğlu, Bülent Kavsak, Celalettin Uzun, Abdul Kadir Doğan, Teoman Gülay, Hasan Sayın, Mahmut Bilen, Semih Çelikten, Erol Vayısoğlu.
Yönetim kurulu listesi ise şöyle şekillendi; Başkan Bülent Kavsak. Üyeler, Abdul Kadir Doğan, Hasan Sayın, Mahmut Bilen, Celalettin Bilen, Teoman Gülay, Mustafa Alper Menteşoğlu, Semih Çelikten ve Erol Vayısoğlu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet