Skip Navigation Links

'Her Eve Bir Narenciye Sıkacağı'

Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu'dan Örnek Kampanya

Ekonomi   A+a-

 
Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu’dan Örnek Kampanya
 
“Her Eve Bir Narenciye Sıkacağı”
 
Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu bölgemizin temel tarım ürünü olan narenciyenin hak ettiği değeri bulabilmesi için tüketiminin özendirilmesi gerektiğini belirtti.
Bu konuda bir kampanya başlattıklarını belirten Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu narenciyenin tüketilmesi ve tüketiminin özendirilmesi konusunda tüm sivil toplum kuruluşlarının duyarlı olmasını beklediklerini
ifade etti.
Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu yaptığı açıklamada; “Evlenen çiftlere, ev görmelerine, ev gezmelerine giderken dostlarımıza narenciye sıkacağı hediye edelim. Her evde bir narenciye sıkacağı mutlaka bulunmalı. Kahvaltıda sevdiklerimize, çocuklarımıza mutlaka bir bardak narenciye suyu içirelim. Yararlarının saymakla bitmeyeceği narenciyenin sıkılmadan önce hijyen koşulları ön planda tutularak dış yüzeyi iyice yıkandıktan sonra sıkılmalı, afiyetle içilmelidir” dedi...
Mevsimin en gözde meyvesi olan narenciyenin mevsimsel hastalıkların başında gelen gribal enfeksiyonların doğal ilacı olduğunu da vurgulayan Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu; “Hem ekonomik, hem kolay temin edilebilen ve hem de sıhhat deposu narenciye tüketiminin arttırılması için gittiğiniz misafirliklerde hediye olarak narenciye sıkacağı götürmeyi kendimize alışkanlık edinelim. Özellikle ev hanımlarımıza seslenmek istiyorum; hazır reçel ve marmelâtlar yerine narenciye ürünlerinin reçel ve marmelatlarını yaparak sevdiklerimize ikram edelim. Yaptığımız tatlı ve pastalarda narenciye kullanmaya özen gösterelim. Narenciyenin yetişmediği birçok Avrupa ülkesinde yemeklerde dahi narenciye kullanılmakta.” dedi.
Önümüzdeki günlerde Yeşilköy Atatürk Parkı içerisinde taze narenciye suyu dağıtımıyla ilgili bir de etkinlik gerçekleştireceklerini belirten Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu; “Sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak biz üretimin her alanına destek olma gayretindeyiz. Özellikle son yıllarda narenciye üreticimizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılarında farkındayız. Onlara yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve sağlık deposu narenciyenin tüketimini arttırmak adına böyle bir kampanya başlatmış bulunuyoruz” dedi.
 
 
 
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay)
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet