Skip Navigation Links

Tekel Binası ve Arazisi Cezaevine Devredildi

Antakya'da bulunan ve özelleştirilmesinin ardından atıl durumda kalan TEKEL binasının da bulunduğu 65 dönümlük alanının Özelleştirme İdaresi tarafında

Gündem   A+a-

Tekel Binası ve Arazisi Cezaevine Devredildi
Antakya'da bulunan ve özelleştirilmesinin ardından atıl durumda kalan TEKEL binasının da bulunduğu 65 dönümlük alanının Özelleştirme İdaresi tarafından Hatay E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna devredildiği bildirildi.
Cezaevi Müdürü Muzaffer Avcı yaptığı açıklamada, mevcut cezaevlerinin 15 dönümü kapalı olmak üzere toplam 80 dönüm alan üzerine kurulu olduğunu söyledi.
Cezaevinde 964'ü kapalı, 97'si de açıkta olmak üzere toplam bin 61 tutuklu ve hükümlünün bulunduğunu ifade eden Avcı, burada marangozluktan berberliğe, bilgisayar kursundan saat tamirciliğine, mozaik işçiliğinden seracılığa kadar değişik iş kollarında çalışmalar gerçekleştirildiğini kaydetti.
Cezaevinin bulunduğu alanın, 2007 yılında açık bölümün de açılmasıyla yetersiz kalmaya başladığını vurgulayan Avcı, TEKEL binasının da bulunduğu 65 dönümlük alanın bünyelerine kazandırılmasıyla rahatlayacaklarını ve yeni kurslar açacaklarını belirtti.
Alan içerisinde idare binasının, sosyal tesislerin, 6 daireli lojmanın bulunduğunu ifade eden Avcı, ''İçerisinde tenis kortları ve çim sahanın yer aldığı yeni alanımızda yaklaşık 350 tutuklu ve hükümlüyle hizmet vereceğiz. Buradaki alanda izin verilmesi durumunda yatak yapımı kursu açacağız. Ayrıca açık bölümde bulunan tutuklu ve hükümlülerimiz tarafından işletilecek tenis kortları ve çim sahayla da vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Böylece hem açık bölümdekiler meslek öğrenecek hem de çevredeki vatandaşlara spor alanlarımızla güzel bir hizmet sunacağız'' diye konuştu.
Avcı, alanda çalışmaların devam ettiğini, önümüzdeki günlerde açılışı yaparak açık bölümdeki tutuklu ve hükümlüleri buraya yerleştireceklerini söyledi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet