Skip Navigation Links

'İstihdamın Önünü Tıkamak Memlekete İhanet Etmektir'

'Yeter ki yatırım gelsin, elime kazmayı-küreği alır kendim çalışırım' diyerek, yatırımlara verdiği önemi ortaya koyan MÜSİAD Hatay Şubesi Yönetim Kuru

Ekonomi   A+a-

 

“Yeter ki yatırım gelsin, elime kazmayı-küreği alır kendim çalışırım” diyerek, yatırımlara verdiği önemi ortaya koyan MÜSİAD Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Osman Alpagül:

“İstihdamın Önünü Tıkamak Memlekete İhanet Etmektir”
Kamuoyunun yakından tanıdığı AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adaylığıyla gündeme gelen Petek Kafe İşletmecisi ve MÜSİAD Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Osman Alpagül, İskenderun’un yatırımcıların omzunda yükseldiğini söyledi. Yatırımcıların önündeki tüm bürokratik engellerin yasalar çerçevesinde kaldırılmasının önemine işaret eden Alpagül, AK Parti’den belediye başkan aday adaylığı sonrası, bu kez de milletvekili aday adayı olup olmayacağı yönündeki 8. Gün Haber’in sorusuna, “Aday adaylığımı Mart’ın ilk haftası açıklayacağım” dedi.

Bölgede yapılması planlanan turizm yatırımlarının bir şekilde sekteye uğratılmasına anlam veremediğini belirten Osman Alpagül, istihdamın önünü tıkayacak her türlü hareketin memlekete ihanetle eşdeğer olduğunun altını çizdi.

Yatırımcıların birkaç yıl içerisinde 5-6 kişilik istihdam oluşturduğuna dikkat çeken Alpagül, böylesi önemli başarılara imza atan işadamlarının mutlaka desteklenmeleri gerektiğine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Bölgemizdeki gelişmeler ilk etapta göze hoş gelen gelişmeler olmakla birlikte, yapılması gereken birçok yatırım daha olabilir. Özellikle istihdam alanında olsun, sanayicilerimize buradan teşekkür etmemiz gerekiyor. Bugün toplamda son iki yılda 5-6 bin civarında bir istihdam oluşturdular. İşsizliğin çözümü noktasında, İskenderun’da 20 bin işsizimizin var olduğunu düşünürsek, sanayicilerimizin bu bölgeye yapmış olduğu katkıyı daha net olarak görebiliriz. Bu anlamda istihdamla birlikte, girişimcinin önünü açabilecek bürokratik engelleri kaldırmakta İskenderun’da ki yetkili mercilerin görevi olduğunu düşünüyorum. Ne kadar yatırımcıyı İskenderun’a yöneltebilirsek şehrimizin sorununu o kadar oranla çözmüş oluruz diye düşünüyorum.
İskenderun’umuzun halen 5 yıldızlı bir oteli yok. Girişim var, bu girişim de çeşitli şekilde baltalanmak isteniyor. Bence ben Osman Alpagül olarak, nerede bir istihdam alanı oluşturulacak alan varsa verin kazmayı elime gideyim çalışayım. Yeter ki istihdam olsun. Ön büyük sorunumuz bana göre işsizliktir. Bunun hallola bilmesi için girişimcilerin hepsinin yanında olma taraftarıyım. Sonuçta biz bir turizm şehri değiliz, onu kabul etmemiz gerekiyor. Turizm için bütün olanaklara sahip olmamıza rağmen, İskenderun’da turizm alanında bana bir tane örnek gösteremezsiniz. İskenderun’un turizmle ilgili şurası var diyemezsiniz. Biz bir sanayi şehri olduk. Sanayinin lokomotifi konumundayız. Tekrar söylüyorum buda sanayicilerimizin, girişimci işadamlarımızın başarısıyla onların katkılarıyla, hiç ihtiyaçları olmamasına rağmen girişimci ruhlarını ortaya koymalarıyla oluşun bir istihdam sektörüdür.

Belediye Başkanlığı aday adayı dönemimde, kısmet değilmiş böyleymiş, öyle nasip oldu. O zamanda kazandığımız tecrübeler, bizi bazı gerçekleri görmemize neden oldu. Belediye başkanlığı adaylığı gerçekleşmemesi durumunun, hayırlı olduğunu düşünüyorum. Fakat 2011 genel seçimlerinde, AK Partiden Milletvekili aday adaylığımı hayırlısıyla Mart’ın ilk haftasında açıklamayı düşünüyorum. Aday Adaylığımın, şehrimize, bölgemize, memleketimize, hayırlar getirmesini diliyorum.”
 

 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet