Skip Navigation Links

Dev Kargo Gemisi İskenderun'da

İskenderun Assan Limanına Akdeniz limanlarına uğrak yapmış en büyük konteyner gemisi geldi.

Ekonomi   A+a-

Dev Kargo Gemisi İskenderun’da
 
 
İskenderun Assan Limanına Akdeniz limanlarına uğrak yapmış en büyük konteyner gemisi geldi.
Assan Liman İşletmeleri A.Ş Genel Müdürü Vedat Ohri, Kibar Holding bünyesinde faaliyet gösteren Assan Limanının İskenderun Körfezinde projelendirilmiş ve hizmete açılmış ilk konteyner terminali olduğunu söyledi.
Ofri, Assan Limanının ilk olarak Dünyanın önde gelen konteyner hatlarından MSC (Mediterranean Shipping Company) ile anlaşma sağladığını belirterek ,”Bu dev geminin limanımıza yaşanıp yük alması, karayolu taşımacılığında önemli bir tasarruf imkânı sağlayacaktır. Bu maliyet avantajı özellikle Türkiye’nin ihracatına ve rekabet gücümüze katkı şağlayacaktır” dedi.
MSC’nin Türkiye ile Uzak Doğu arasında doğrudan servis vermekte olduğunu belirten Ofri şöyle konuştu:
“MSC INES isimli gemi 26 Ağustos gecesi limanımıza yanaşmıştır. Artan yük hacmine bağlı olarak Tiger hattı düzenli olarak limanlarımıza uğrayacak olup bu durumun, müşterilerimize hem transit süreleri hem de navlun fiyatları açısından avantajlar sağlayacağına inanmaktayız. Bu sayede firmaların girdi maliyetleri azalacak Dünya firmaları ile rekabette önemli avantaj yakalamış olacaklardır.”
MSC Gemi Acenteliği A.Ş Resmi İlişkiler Koordinatörü Savaş Ercan ise Türkiye’nin Akdeniz limanlarına uğrak yapmış olan bu büyüklükteki ilk konteyner gemisi olma özelliği taşıyan MSN INES’in 2006 yapımı olduğunu belirterek,”Gemimiz 348,5 m boyunda,48,8 m. Eninde ve 9.133 TEUs konteyner taşıma kapasitesindedir. Gross tonajı 107,551 olan gemi, dünyanın en büyük 50 konteyner gemisi arasında yer almaktadır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Ofri, geminin kaptanı Desposıto Annello’ya anı günün anısına plaket takdim etti.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet