Skip Navigation Links

100 bin ton yassı çelik üretilecek..

İsdemir'in Yeni Yassı Çelik Sıcak Haddehanesi Ülke Ekonomisinin Hizmetinde.

Ekonomi   A+a-

İsdemir’in Yeni Yassı Çelik Sıcak Haddehanesi Ülke Ekonomisinin Hizmetinde…
3.5 Milyon Ton/Yıl üretim kapasitesine sahip İsdemir Sıcak Haddehanesinde, Ağustos ayında 100.000 ton yassı çelik üretilecek. İsdemir yassı çelik sıcak haddehanesinin, ebat ve kalite yönünden geniş ürün yelpazesi ile ülkemizin yassı sac ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayacağı açıklandı.
Erdemir’in OYAK’a devri ile başlayan yeniden yapılanmanın verdiği güç ve destek ile Cumhuriyet tarihinin bir defada gerçekleştirilen en büyük yatırımı olan ve 40 adet projeden oluşan “İsdemir Modernizasyon ve Dönüşüm Yatırımı (MDY)”, 3,0 Milyar Dolar seviyesinde bir harcama ile gerçekleştirilirken, sıvı çelik üretim kapasitesi, 2,2 Milyon Ton/Yıl’dan 5,3 Milyon Ton/yıl seviyesine çıkartılıyor. Geçen yıl MDY projesi kapsamında tamamlanarak, Ağustos 2008 tarihinde yassı çelik deneme üretimine başlayan İsdemir sıcak haddehanesi 3,5 Milyon Ton/Yıl üretim kapasitesi ile ülkemizin yassı çelik ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayacak.
Yassı Çelik Sıcak Haddehanesinde En Son Teknolojiler Uygulandı
MARUBENİ/MITSUBISHI-HITACHI/SIEMENS Konsorsiyumu ile yapımı gerçekleştirilen Sıcak haddehanede yüksek ürün kalitesinin temini için geliştirilen en son haddeleme ve otomasyon teknolojileri uygulandığı belirtildi.
Üreteceği ürün yelpazesi, kalitesi ve modern teknolojisi ile dünyanın en iyi tesislerinden biri olan İsdemir sıcak haddehanesinde 700 ile 2050 milimetre arasındaki genişliklerde ve 1,2 ile 22,0 milimetre arasındaki kalınlıklarda sac üretilebilecek.
800 metre boyunda bir bina içinde 560 metre uzunluğunda bir büyüklüğü bulunan haddehanede üretilen bobinlerin her birinin ağırlığı en geniş sac için 39 ton olacak. Tesiste iki adet 400 ton/saat kapasiteli slab ısıtma fırını, bir adet kaba hadde, bobin kutusu, 6 ayaklı şerit hadde ve iki adet bobin sarıcı, tesisin tamamen otomatik çalışmasını sağlayan bilgisayar ve otomasyon sistemleri bulunuyor.
İsdemir Kalitesini Belgeledi
2 Ağustos 2008 Tarihinde yassı çelik deneme üretimine başlanmasının üzerinden geçen bir yıl içinde çeşitli ebat ve kalitede haddeleme gerçekleştirildiği ifade edilirken, işletme tecrübesi kazanıldığı, ekipman ve otomasyon ayarları yapılarak tüm testler başarı ile sonuçlandığı kaydedildi.
Konuyla ilgili İsdemir’den yapılan açıklamada; “İsdemir, Sistematik çalışmaya verdiği önem çerçevesinde; mevcut olan ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, TS18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelerini, yeni yassı çelik sıcak haddehanesini de kapsayacak şekilde genişletmiş ve ürün uygunluğu kapsamında da TS EN 10025 Sıcak Haddelenmiş Rulo ve Sac Ürün Uygunluğu belgesi ile EN 10025 Sıcak Haddelenmiş Yapı Çelikleri CE belgesini de alarak tesisinin kalitesini kanıtlamıştır” denildi.
Ürün Çeşitlendirmesi ve Kapasite
Müşteri taleplerini değerlendiren İsdemir, proje kapsamında ayrıca üç adet yeni makas hattının da montajını tamamlayarak işletmeye aldı. Makas hatları sayesinde, yassı çelik müşterilere bobin olarak teslim edilebileceği gibi, talebe uygun boylarda kesilerek levha olarak da sevk edilebilecek.
Ağustos ayında müşterilerden alınan siparişlere bağlı olarak üretilmesi planlanan 100.000 ton yassı çelik, pazar şartlarına bağlı olarak yıllık 3,5 milyon ton yassı çelik üretim kapasitesine ulaşabilecek.
Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi; “Ayrıca ülkemiz yassı çelik ihtiyacı dikkate alınarak ileride ilave donanım ile tesis kapasitesini 4,5 milyon ton/yıl seviyelerine çıkarmak üzere gerekli ekipman temellerini mevcut proje kapsamında tamamlanmıştır. Erdemir’in OYAK’a devri ile birlikte hızlanan yatırımları ile İsdemir, dünyanın en modern ve verimli demir çelik tesislerinden biri haline gelmekte olup Ereğli’deki tesislerimiz ile birlikte ulaşılan 9,0 milyon ton / yıl yassı çelik üretim kapasitesi sayesinde ülkemizin yassı çelik talebini büyük ölçüde karşılayarak, dış ticaret dengesine katkıda bulunacaktır. Böylelikle, Erdemir gurubu ulaştığı bu büyük yassı çelik kapasitesi ile dünya çelik sektöründe Türk sanayisinin ağırlığını hissettirecek ve gücünü ispatlamış olacaktır.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet