Skip Navigation Links

10 Binlerce Kişiye İstihdam...

MMK Atakaş projesine 310 Milyon Dolar kredi desteği veren Garanti Bankası'nın Genel Müdürü Ergün Özen

Ekonomi   A+a-

MMK Atakaş projesine 310 Milyon Dolar kredi desteği veren Garanti Bankası’nın Genel Müdürü Ergün Özen 1.7 Milyon Dolara kurulmakta olan MMK Atakaş Demir Çelik fabrikalarında incelemelerde bulundu. İşadamı Atakaş, 10 binlerce kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.
Türkiye’de verdikleri 76 Milyar TL kredi içerisinde 310 Milyon dolar ile istihdam oranı en yüksek kredi olma özelliğini taşıyan MMK Atakaş projesinin başarısını yerinde görmek isteyen Garanti Bankası Genel Müdürü Ergin Özen Genel Müdür yardımcıları Recep Baştuğ, Ebru Edin, Turgay Gönensir, Nafiz Karadele ve Bölge Müdürü Hakan Özer İskenderun Körfezinde Dörtyol sınırlarında kurulmakta olan MMK Atakaş Demir Çelik Fabrikalarını ziyaret ettiler.

Burada MMK Atakaş Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Özen, Türkiye’nin en uzun rıhtımı konumundaki liman başta olmak üzere fabrikanın sac servis merkezi, dilme, boyama, galvaniz ve yapımı devam eden presleme ile sıcak haddane bölümlerinde incelemelerde bulundular. Kurulumu devam eden bölümlerle ilgili Recep Atakaş ve MMK Atakaş yöneticileri Garanti Bankası yöneticilerine bilgi verdiler. MMK Atakaş Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş projeye kredi desteği veren Garanti Bankası yetkililerini tesislerde görmekten mutluluk duyduklarını belirterek “ Garanti bankası ekonomik krizin patlak verdiği dönemlerde dahi bizlere olan desteklerini çekmeyerek projenin tamamlanmasında kararlılıkla destek vermişlerdir bu manada kendilerine teşekkür ediyorum.

Fabrikamızda yıllık iki buçuk milyon ton sıcak sac üretecek olup 1 milyon 250 bin ton asitleme hattımız bulunmaktadır. On milyon ton elleşeme kapasiteli iskelemiz 800 bin ton soğuk haddemiz, 900 bin ton galvaniz hattımız 400 bin ton boyalı sac ve 800 bin ton servis merkezimiz tesislerimizde bulunmaktadır. İskelemizin şu anki elleşmemesi 250 bin ton ve üç dört aydır çalışan bir iskele için bu rakam çok iyi bir rakam. İskelemizin 2011’in 7-7 aylarında 10 milyon ton kapasiteye ulaşacağını kesin bir işaret olarak görüyorum. Boyalı sac fabrikamız üç ay önce çalışmaya başladı ve çok iyi randıman aldık hem ihraç ediyoruz hem de iç piyasada MMK Atakaş’ın boyalı sacı aranır duruma geldi. Türkiye’de yıllık boyalı sac üretimi 300 bin ton iken bizim Gebze tesislerimizin de hizmete girmesiyle MMK Atakaş olarak yıllık 400 bin ton boyalı sac üretmeye başlayacağız. Galvanizli sac fabrikamızda hizmete girdi ve burada da iyi üretim yapmaya ve sonuç almaya başladık. Asit ve soğuk haddemizin de deneme çalışmaları devam etmektedir. Yıl sonunu kadar sıcak haddanemiz de devreye girerek yatırımımız tamamlanmış olacaktır. Kriz ortamında yatırımıza devam etmemiz ve bu noktaya getirmemiz başta bize kredi desteği veren Garanti bankası ve diğer bankalarla birlikte kararlığından hiçbir zaman vazgeçmeyen MMK yönetimi ile çalışanlarımıza borçluyuz onlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Bankalar çeşitli krediler verirler ama bana bunların içerisinde en önemlisi yatırım amaçlı verilen kredilerdir. Gelişmekte olan ülkemizde her türlü kötülüğün önüne geçilmesi istihdamın arttırılması için yatırım şarttır ve bu manada verilen krediler büyük önem arz etmektedir.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet