Skip Navigation Links

Antakyada Prime Mall Temel Attı

Yaklaşık 100 milyon dolara mal olacak Prime Mall Antakya alışveriş merkezinin temeli görkemli bir törenle atıldı.

Ekonomi   A+a-

Yaklaşık 100 milyon dolara mal olacak Prime Mall Antakya alışveriş merkezinin temeli görkemli bir törenle atıldı.

Temele ilk harç dökülmeden önce binayı temsil eden sembolik yapının içine, bu günün tarihini ölümsüz kılmak için; proje ile ilgili bilgiler, günlük gazeteler, bozuk para örnekleri, posta pulları gibi ileride tarihi değeri olacak objeler yerleştirildi. 2011 yılının son çeyreğinde açılması planlanan ve henüz temel atma aşamasında olmasına karşın kiralamasının yüzde 30'unun tamamlandığı bildirilen Prime Mall Antakya, 90 bin metrekarelik inşaat, 36 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip.

Antakya'nın ilk alışveriş merkezi olacak Prime Mall Antakya, International Property Awards'un ABD'de düzenlenen finalinde "Dünyanın En İyi Ticari Projesi (AVM)" ödülünü kazandı. Temel atma töreni ile inşaatına başlanan alıveriş merkezinde yaklaşık 120 mağaza, yiyecek ve içecek alanı, hipermarket, 10 salonlu sinema kompleksi ve bowling salonu yer alacak.
Temel atma töreninde konuşan Prime Development Genel Müdürü Artuğ Çetin, Prime Mall Antakya'nın yaklaşık 2 bin kişilik istihdam sağlayacağını söyledi. Suriye ve çevre illerden gelenlerle birlikte günde 20-25 bin ziyaretçi beklediklerini aktaran Çetin, Türkiye'ye bu güne kadar gelen yatırımcı şirketlerle karşılaştırılmak istemediklerini kaydetti. Çetin "Alışveriş merkezinin yapımının tamamlanmasının ardından işimiz bitmeyecek. Bu işletmenin 15-20 yıl daha ayakta kalmasını sağlayacağız." dedi.
Prime Development AVM Yönetimi Bölüm Direktörü Meinhart Krumrei ise Prime Mall Antakya'nın Hatay bölgesi için bir buluşma ve çekim noktası olacağını belirtti. Krumrei, "Uluslararası nitelikte ve çok ses getirecek aktiviteler yapmayı planlıyoruz. Bu da Antakya'yı çok daha popüler bir şehir haline getirecek." ifadelerini kullandı. Türkiye genelinde 2. projenin temelini attıklarını belirten Krumrei, ülke genelinde 1,5 milyar dolarlık yatırım hedeflediklerini ve bu yatırımlarla 10-12 projeye imza atacaklarını söyledi.
Prime Development Antakya Projesi Tasarım Koordinatörü Mimar Zeynep Yılmaz, Prime Mall Antakya'nın mimarisi hakkında bilgi verdi. Uluslararası saygınlığa sahip bir yarışmada dünya birinciliği ödülüne layık görülen projenin konsept çalışmasından geliştirilmesine kadar Türk mimar ve mühendislerin çalıştığını söyleyen Yılmaz, "Bu nedenle almış olduğumuz ödül bize bir kat daha fazla gurur veriyor." diye konuştu.
Prime Mall Antakya Alışveriş Merkezi'nin şimdiden yüzde 30'unun kiralandığını belirten Prime Development Kiralama Bölüm Direktörü Gökhan Dağıstanlı, perakende talebinde Suriye ile vizenin kalkmasının olumlu etkilerinden söz etti. Yerel perakendecilerle görüştüklerini belirten Dağıstanlı, burada yerel markaların da yer almasını istediklerinin altını çizdi.
Prime Mall Antakya'nın temel atma törenine, Prime Development Genel Müdürü Artuğ Çetin, Prime Development AVM Direktörü Meınhart Krumrei, Prime Development Antakya Projesi Tasarım Koordinatörü Mimar Zeynep Yılmaz, Prime Development İnşaat Bölüm Direktörü Özgür Varlık ve Prime Development Kiralama Bölüm Direktörü Gökhan Dağıstanlı katıldı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet