Skip Navigation Links

Tgk Gen Başkanı Bağdu Mega Radyo'da Konuştu

İskenderun Radyo Mega’nın canlı yayın konuğu olan Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Kasım Bağdu,

Tgk Gen Başkanı Bağdu Mega Radyo'da Konuştu

Gündem   A+a-

“Farklı şehirlerde gençlerimizle bir araya gelerek, geleceğimize köprü olacak bir ‘Gönül Bağı’ kuruyoruz” dedi:
TGK Gençlerle Gönül Bağı Kuruyor
Türkiye Gençlik Konseyi (TGK) Genel Başkanı Kasım Bağdu, Radyo Mega’nın konuğu oldu. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın Mega Radyo’da hazırlayıp sunduğu, Teknik yönetmenliğini Şirvan Selçuk ve Mustafa Mert’in yaptığı ‘Semir Yazıcı ile Panorama’ programına konuk olan TGK Başkanı Bağdu, TGK olarak yapmış oldukları birçok çalışmanın yanı sıra önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi öngördükleri projeler hakkında da bilgiler verdi.
Mega Radyo takipçilerinin radyolarından, cep telefonları ve bilgisayarlarından canlı olarak ilgiyle takip ettiği Panorama programında Başkan Bağdu, TGK ile ilgili çalışma ve gelişmeleri anlatırken, söyleşi Programının yapımcısı ve moderatörü, Gazeteci Semir Yazıcı’nın sorularını da samimi bir sohbet ortamında yanıtladı.
Türkiye Gençlik Konseyi (TGK) Genel Başkanı Kasım Bağdu, “TGK, önce insan düşüncesini baz alan, gençlerin kişisel gelişimine destek olan ve 55 ilde teşkilatlanması bulunan bir platformdur. Haftalık Türkiye Gençlik Konseyi gazetemiz vardır. TGK, dinamik ve seçkin gençlik kuruluşu olarak farklı düşüncelere saygı duyan, evrensel değerleri özümsemiş, kendini geliştiren, geleceğin yöneticilerini tayin eden Türkiye'nin geleceği için var gücü ile çalışan ‘Önce İnsan’ düsturuyla hareket eden, çözüm odaklı bir oluşumdur. ‘İdeal gençlik’ hedefiyle medeniyetin dinamikleri olan bilim, kültür, eğitim, spor, sanat ve insanlığın faydasını esas alan benzeri alanlara katkı sunarak ülkemizi en iyi yere taşıma gayesi kurucu unsurumuzdur. ‘TGK’ olarak sorumluluk alan ve problem çözme becerisine sahip, okuyan, araştıran, sorgulayan geniş ufuklu bir gençlik oluşturma çabasındayız. Gençlerimizi geriletici, zamanı boşa harcayan, madde bağımlılığına yakalanmış, aile düzenini bozan, toplumu davranışları ile tedirgin eden gençlik yapılandırmalarına dur demek görevimizdir. Pozitif sosyalleşme ile gençleri topluma kazandırmak için gerekli çalışma ve gayreti sarf eden bir gençlik hareketi kalite unsurumuzdur. İnsanların doğarken seçme özgürlüğü olmadığından dolayı ayrımcılığa karşı dini, dili, ırkı, mezhebi, cinsiyeti, rengi ne olursa olsun ‘Önce İnsan’ şiarını benimsemiş insan odaklı bir oluşum kurmak ilkemizdir. Milletimizin ülkesiyle ve devletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan, geçmişten gelen tüm değerlerimizi koruyarak ve onlara her koşulda sahip çıkarak, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak ve hatta bu hedefi aşabilmek için istikrarla gerekli her çabayı gösterecek bir gençlik düşümüz kuruluşumuzun en temel unsurlarından biridir. Bilim ve teknolojiye her açıdan önem veren bir yaklaşım içinde olup, bilimsel çalışmaları destekleyerek genç beyinlerimizin dışarıya göçünü engelleyip bu beyinlerin ülkemiz için çalışmalarını amaçlamaktayız. Aileyi toplumun temel direği olarak kabul etmekteyiz. Geçmişimizle ve geleceğimiz arasında köprü görevini yerine getiren aile kurumu; ülkemize has adet, örf ve geleneklerimizin yeni kuşağa aktarılmasında vazgeçilmez sosyal kurumdur. Ülkemizde yaşayan herkesin güven içinde gelişmiş, kalkınmış refah düzeyi yüksek her yönden ‘Büyük Türkiye’ sevdalısı olma ülküsüne bağlı vatandaşlar olması temel hedefimizdir” diye konuştu.
Ülkemizin en büyük zenginliğinin gençler olduğunu belirten Bağdu, “İnanmak başarmanın yarısıdır. Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözünü benimsiyor ve bu yolda sorumluluk almaktan çekinmiyoruz. Bununla birlikte değerli büyüklerimizin tecrübelerinden faydalanmak ve bizlere yön vermelerini bekliyoruz. Türkiye zaten dünyaya kendini ispatlamış bir ülke, bu tür projelerle Türkiye’nin dünya da, daha iyi yerlere geleceğini düşünüyoruz” dedi.
Gençlerle kurdukları ‘Gönül Bağı’ projesinin amaçlarından da bahseden Bağdu, “Farklı şehirlerde gençlerin bir araya gelerek, geleceğimize köprü olacak bir gönül bağı kuruyoruz. Gençlerimizin gönlünde yer edinmek için bu ‘Gönül Bağı’ projesini yapıyoruz. Temel amacımız farklı kültürleri tanımak, bir araya gelerek ‘Önce İnsan’ düşüncesi ile kaynaşmak, bunu bütün dünyaya yaymak. Büyük ve güçlü Türkiye’mizin en büyük kaynağı olan gençlerimizi güçlü bir çatı altında toparlayıp dünyaya tanıtmak, insanların da gönlünde yer edinmek temel hedeflerimiz” diye konuştu.
Bir saati aşkın bir sürede TGK ile ilgili önemli bilgilerin paylaşıldığı sohbet, kentin tek radyosu MEGA RADYO stüdyolarında gerçekleşti. FM bandı 97.7 frekansından, www.megaradyoiskenderun.com ve www.megatviskenderun.com adresleri üzerinden internetten de canlı olarak yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik yapımcılığını Şirvan Selçik ve Mustafa Mert gerçekleştirdi. Program dinleyenlerden yoğun ilgi gördü.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet