Skip Navigation Links

Ahilik Haftası Hatay’da Kutlandı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Özkaya, Ahilik Haftası dolayısıyla Antakya Kurşunlu Han’da düzenlenen etkinliğe katıldı.

Ahilik Haftası Hatay’da Kutlandı

Yerel   A+a-

 
Türk sosyal yaşamı ve iş ahlakının en önemli temsilcileri olan ahilerin(esnafların) bu önemli gününde düzenlenen etkinliğe Hatay milletvekilleri, il ve ilçe idarecileri, siyasi parti temsilcileri, STK, oda ve dernek temsilcileri ile çok sayıda esnaf katıldı.
Ahilik kültürünün önemine değinen Başkan Vekili Özkaya, “Anadolu’da uzun yıllardır yaşayan bu kültürel değerin günümüzde de var olması çok önemli. Mesleğini hakkı ve layıkıyla yapan tüm esnafımızın bu anlamlı gününü kutlarım” diyerek düşüncelerini paylaştı.
Gerçekleştirilen konuşmaların ardından “İlin Ahisi” seçilen İmadettin Hayzaran’a ahilik kaftanı giydirildi. Yine “İlin Kalfası” ve “İlin Çırağı” seçilen ahilere plaket takdim edildi.
Etkinliğin ardından katılımcılar Kurşunlu Han’da yer alan serginin açılışını gerçekleştirdi. Renkli görüntülere sahne olan Ahilik Haftası kutlama programı, katılımcıların birlikte çekildiği fotoğraf ile son buldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet