Skip Navigation Links

Başkan Savaş Almanya’da Hemşehrileriyle Buluştu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Almanya’da Defne Kültür Derneği’nin

Başkan Savaş Almanya’da Hemşehrileriyle Buluştu

Gündem   A+a-

düzenlediği Gadir Hum ve Kardeşlik Konferansı’nın konuğu oldu.
Hatay’ın jeopolitik önemine dikkat çeken Başkan Savaş, kentte yaşayan herkesin bu kentin öneminin farkında olması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Savaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hatay’a büyük önem verdiğini ve hastalığına rağmen Hatay’ın düşman elinden kurtulması için büyük bir çaba sarf ettiğini dile getirerek “Bu nedenle Hataylılar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anadolu’daki herkesten daha çok sever” dedi.
Başkan Savaş konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hatay insanıyla çok zengin bir şehir. Ve biz yıllardır tüm renklerimizle bayramlarımızı birlikte kutluyoruz. Ben böyle bir şehrin çocuğu olmaktan ve bu şehrin belediye başkanlığını yapmaktan onur duyuyorum. Almanya’da da Hataylı kardeşlerimizi bir ve bütün görmek bize mutluluk veriyor”
Hatay’ın iç huzurunu bozmak isteyenler olduğunu belirten Başkan Savaş, Hatay halkının birlik ve beraberlik ruhunun bu oyunları bozduğunu ifade etti.
Hatay’ı yönetmenin zorluklarına değinen Başkan Savaş, “Hatay’ı yönetecek olanların kentin yakın tarihini, ortak noktalarını, fırsatlarını ve dezavantajlarını, insanların beklentilerini bilmesi gerekiyor. Biz insanımıza adil bir şekilde hizmet veriyoruz. Her bölgenin öncelikleri doğrultusunda hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu empatiyle, sevgiyle ve saygıyla oluyor. Eğer biz Mustafa Kemal’in felsefesini benimsiyorsak onun bize bıraktığı mirası sahiplenip çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakmak istiyorsak bizim yapacağımız en güzel şey birleştirmek” açıklamalarında bulundu.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet