Skip Navigation Links

5 Yılda Hatay’a 2050 Km İçme Suyu Hattı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), vatandaşlara temiz, sağlıklı ve güçlü bir içme suyu iletme adına

5 Yılda Hatay’a 2050 Km İçme Suyu Hattı

Yerel   A+a-

Hatay’a 5 yılda 2050 km yeni içme suyu hattı çalışması gerçekleştirdi.
 
“Her Şeyden Önce Sağlık” ilkesiyle içme suyu çalışmalarını kent genelinde sürdüren Genel Müdürlük, gerçekleştirilen içme suyu hattı sayesinde paslı, kireçli ve içi toprak dolu borular yerine temiz boruların yerleştirildiğini belirtti.
 
Sağlık açısından tehlike arz edecek durumların ortadan kaldırıldığını vurgulayan İdare, vatandaşların sağlıklı bir içme suyundan faydalanmasını sağlamanın yanında kayıp kaçak oranını minimuma çekme adına çalışmaların devam ettiğini hatırlattı.
 
Kent genelinde oluşan içme suyu arızalarına da müdahalelerin ivedi şekilde yapıldığına dikkat çeken HATSU, 5 yıllık süreç içerisinde 205 bin 606 adet içme suyu arızasına müdahale ettiklerinin altını çizdi.
 
HATSU, yıllardır kullanılan paslı borular ve tespit edilerek iptal edilen borular ile döşenen dayanıklı ve sağlıklı boruların fotoğrafları haberle birlikte servis edildiğini aktardı.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet