Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Promosyon'da son nokta 'Payas Hamle Ajans!'

Reklam ve pazarlamanın en etkili, en yaygın ancak en az bilinen ayağıdır demek yanlış olmaz promosyonlar için..

Ekonomi   A+a-

Ticaretin ve son yıllarda siyasetin vazgeçilmezi reklam ve promosyon ürünleri, reklam bilinci yerleşmiş, kurumsallaşma sürecinde önemli mesafe katetmiş firmalar tarafından önemli bütçeler ayrılarak yapılıyor.
Dünyanın en büyük şirketleri reklama büyük bütçeler ayırarak kurumsallaşırken, Türkiye’de bu oran oldukça düşük.
Türkiye ekonomisinin önemli bir sanayi ve ticaret merkezi Payas’ta firmaların reklam ve promosyon alışkanlığı oranı da son yıllarda artma eğilimi gösteriyor.
 

 

Payas gibi dev bir sanayi ve ticaret merkezinin kalbinde reklam ve promosyon alanında Payas Belediye Binasının altındaki şirin bürosunda önemli işler yapan Hamle Ajans’ın Sahibi Leyla Ulucenk, “Promosyon hayata renk katmaktır, Promosyon reklam ve tanıtımın en doğru şekilde yansıtılmasıdır. Promosyon, gelişen dünyamızda firmaların kendilerini yada ürünlerini tanıtmak ve müşterilerinin beğenisine sunmak için kullandıkları en etkili yöntemlerden bir tanesidir. Promosyon, hayatımızın her alanına hitap eden ürünlerde, müşterilerimizle iç içe olarak onlarla bütünlük sağlamak demektir.

 

Promosyon, marka değerimizi yükseltmek ve hedef kitlelerimize ulaşmak demektir. Promosyon, kendi reklamımızı yaparak insanlarda merak uyandırmak demektir. Promosyon firma prestijinizi daha üstlere taşımak demektir. Promosyon her şeyden önce işe yarar malzeme demektir. Promosyon doğru uygulandığı taktirde koşulsuz müşteri memnuniyeti demektir” diyerek, promosyon alanındaki tecrübesini ve araştırmasının sonuçlarını da ortaya koydu.


Firmalarda reklamın önemine de dikkat çeken Hamle Ajans Sahibi Leyla Ulucenk, “Reklam insanları hedeflenen ürün yada hizmete doğru yönlendirerek bu ürün yada hizmetlerin hızlı, güvenilir ve istikrarlı bir şekilde hedef kitlelere en uygun ve hızlı kanaldan iletilmesi hizmetidir.
Reklamın ilgi çekici, kendine özgü ve benzersiz olması onu başarıya ulaştıran en önemli etkenlerdir.
Ürün marka sektör yada hizmetin doğru tanıtımının yapılmasının büyük başarısı reklamı tüm sektörler için vazgeçilmez kılar” dedi.

Promosyonun, firmaların prestijlerini önemli ölçüde etkilediğine dikkat çeken Leyla Ulucenk, “Kullandığımız bir kalem, masamızdaki takvim, yanımızda taşıdığımız ajanda veya çalışırken kahvemizi yudumladığımız bardak…
Hayatı kolaylaştıran bu aksesuarlar çoğu zaman hepimizi bir reklam mecrası hâline getirir de farkına bile varmayız. Çalışırken her an ihtiyaç duyabileceğimiz birçok üründe, şirketlerin logoları, dolayısıyla tanıtımları vardır. Reklam ve pazarlamanın en etkili, en yaygın ancak en az bilinen ayağıdır demek yanlış olmaz promosyonlar için..
Promosyon denilince, kısa vadede son tüketiciyi etkilemek için yapılan çalışmalarla uzun vadeli ve marka değerini artırmak için yapılan yatırımı ayırmak gerekiyor. Marketlerde "bir alana bir bedava veya kola alana yanında bardak hediye" gibi kampanyalar da bir tür promosyon ve bunlar kısa vadede etkili satışı hedefliyor. "Kredi kartı alana çanta" gibi promosyonlar da bu kapsamda değerlendirilebilir. Oysa yılbaşları ve özel günlerde zirveye çıkan ve temelinde hediyeleşme kültürü olan promosyon anlayışı, günümüzde artık çok büyük bir sektör. ABD'de yıllık 16,5 milyar dolarlık bir pazar promosyon sektörünün. Türkiye'deki yıllık cirosu ise yarısı kayıt dışı olmak üzere 1 milyar doları aşmış durumda.

Aslında promosyon ürünlerinin tahmin edilenden çok daha fazla tanıtım ve marka oluşturma gücü var.
"Promosyonlarla hedef kitlenizin salonuna, arabasına, mutfağına, banyo hatta yatak odasına kadar girebilirsiniz. Başka hiçbir tanıtım aracı bunu sağlayamaz." Dedi.

Promosyon artık yılbaşının tekelinde değil

Şirket logolu bir not defterinin her sayfasının ayrı bir tanıtım değeri var. Her yaprak onu kullanan tüketicinin zihnine veya bilinçaltına bir mesaj gönderiyor. Mesela insan günde ortalama 32 kez saate bakıyor, o saat bir şirketin promosyonu ise mesaj tüketiciye aynı günde defalarca ulaşıyor. Bir televizyon kuruluşunda günde 32 kez reklam yayınlatmak ise son derece maliyeti yüksek bir tanıtım. Oysa aynı not defterinden veya saatten binlercesini üretmek ve dağıtmak, şirketler için çok daha kolay ve ucuz.
Leyla Ulucenk, özellikle KOBİ olarak tanımlanan orta ve küçük ölçekli işletmeler için promosyonlu tanıtımları, "maliyeti en düşük ama geri dönüşü en yüksek reklam araçları" olarak tanımlıyor.
Buna rağmen iş dünyası promosyonun öneminin henüz farkında değil. Çünkü en küçük bir krizde önce reklamlar, ondan da önce promosyonlar durduruluyor. Ulucenk, "En basit ve ucuz bir kalemi neden keser ki firmalar, oysa bir kalemin bile geri dönüşümü son derece yüksektir." diyor.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar