Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Genç girişimcilerde durmak yok!

Hatay İl Genç Girişimciler Kurulu, Çağrı Belibağlı başkanlığında çalışmalarına ve ziyaretlerine hız verdi. Ziyaretlerde fikir alışverişlerine önem ver

Ekonomi   A+a-

Hatay İl Genç Girişimciler Kurulu, Çağrı Belibağlı başkanlığında çalışmalarına ve ziyaretlerine hız verdi. Ziyaretlerde fikir alışverişlerine önem veren genç girişimciler, yakında açıklanacak çalışmaların da alt yapısını oluşturuyorlar.

Genç girişimcilerde durmak yok!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hatay İl Genç Girişimciler Kurulu, Çağrı Belibağlı Başkanlığı’nda, ATSO ve HASİAD’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçiliği’ne atanan Namık Tan onuruna verilen kokteyle katıldılar. İl Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri, Hatay’ın ve ülkenin ileri gelen isimleriyle kokteylde bir araya gelerek fikir alış verişinde bulundular.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Kurulu Hatay İl Başkanı Çağrı Belibağlı ve Başkanvekili Kazım Kuseyri’nin de aralarında olduğu Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri Hatay İl İş-Kur Müdürü Ahmet Bulanık’ı makamında ziyaret etti.
 

Hatay’da önemli bir potansiyel oluşturan genç girişimcilerin projelerinden ve ekonomiye kazandıracakları potansiyellerinden yararlanılması hususunda önemli bir misyon üstlenen bir kurul olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hatay İl Genç Girişimciler Kurulu, Çağrı Belibağlı başkanlığında önemli projelere imza atmaya hazırlanıyor.
Genç girişimciliği konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasında katkıda bulunan istişari bir kurul olan Hatay İl Genç Girişimciler Kurulu aynı zamanda Genç Girişimcilere Eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirleri hayata geçirmelerine destek olarak kurulmuş ve bu konuda Hatay İş-Kur İl Müdürü Ahmet Bulanık ile bu konularda fikir alış verişinde bulunuldu.
Genç Girişimciler Kurulu Hatay İl Başkanı Çağrı Belibağlı, İldeki Genç Girişimci potansiyelinin nitelik ve nicelik bakımından geliştirilmesi ve donanımının arttırılması,g ençlere kişisel gelişim yollarını öğreterek kariyer geliştirme fırsatları yakalamalarını sağlamayı hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu; “Genç Girişimcileri İş kurma ve işlerini başarılı bir şekilde sürdürmeleri sırasında desteklemek, İl ekonomisinin gelişmesinde katkıda bulunacak sektörlerde girişimde bulunmasına yardımcı olacak tedbirleri belirlemek, genç girişimcileri bu sektörlere yönlendirmek ve teşvik etmek ve genç girişimcileri sivil toplum kuruluşlarında ve yerel yönetimlerde görev almalarını teşvik etmektir.”
Girişimci Kurullarının önemine değinen İş-Kur İl Müdürü Ahmet Bulanık; Ülke ekonomisine katkı sağlayacak ve özellikle İstihdama yönelik her türlü projede girişimci kurullarıyla beraber çalışacaklarını belirtti.
Bulanık ayrıca, Girişimciliğin İş-Kur 2010 eğitim programında bulunduğunu ve İl GGK ile ortak çeşitli projeler üretebileceğini ve ülkenin en önemli sorununun nitelikli işgücü ve iş kaynaklarının öneminden, Nisan 2010’da işçi ile işvereni bir araya getirecek olan fuar gerçekleştireceklerinden bahsetti.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş