Skip Navigation Links

Gelenek bozulmadı

2011 yılında Hatay'da gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri ile aynı dönemde en çok ihracat ve yatırım yapan, istihdam sağlayan firma ve mükellefler

Ekonomi   A+a-

 
 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Vergi Dairesi tarafından Ottoman Otel’de düzenlenen "Hatay'ın Şampiyonları 2011" ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gelişen ve değişen şartlarıyla beraber Hatay'ın da değişim ve gelişim süreci içerisinde olduğunu söyledi.
2011 yılında Hatay’da gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri ile aynı dönemde en çok ihracat ve yatırım yapan, istihdam sağlayan firma ve mükelleflere plaketleri verildi. Plaket töreninde Atakaş, Tosyalı, MMK, Egemen İnşaat, İSDEMİR, Ekinciler, Fil Filtre, Nursan ve Doğan Petrol yineen yüksek performansı gösteren firmalar arasında yer aldı. Hatay'ın, Türkiye'nin genel performansı üzerinde bir performans göstermesinden büyük mutluluk ve memnuniyet duyduğunu vurgulayan Ergin, bunun devam etmesi için ülkedeki ve kentteki yatırım ikliminin korunması gerektiğini ifade etti. Bakan Ergin, Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada önemli bir huzur ve istikrar adası olduğunun altını çizerek, "Dünya birçok ekonomik ve sosyal çalkantıyla boğuşurken, Türkiye bütün bunların dışında, yatırımlarını yapabilen, ekonomisini büyütebilen, işsizlik oranlarını azaltabilen dünya üzerindeki ender ülkelerden bir tanesi. Bu trendin devam edebilmesi için siyasi, ekonomik ve sosyal istikrarın korunması önemli. İstikrarı muhafaza edecek işlerin yanında durarak ve sosyal dokumuzu güçlendirecek adımlar atarak, yan yana yürümemiz gerekir. İş adamları ve yatırımcılar, şu anki yatırım iklimi ve güzel gelişmeler devam ederken, yeni projelerle şartlarını zorlamalı, yeni istihdam ve üretim alanları için kapasitelerini artırmalıdır. Bu süreçte karşılaşılacak herhangi bir zorlukta, firma, şirket, müteşebbis ayırt etmeden, işlerini rahatlatmak için herkes elinden gelen gayreti gösterecektir” dedi.
 
YENİ İŞ SAHALARI OLUŞTURACAĞIZ
Son 10 yılın en düşük işsizlik oranlarının yakalandığına dikkati çeken Ergin, "Halen yüzde 9'larda seyreden bir işsizliğimiz var. Bunu daha aşağılara çekmek ve artan nüfusumuza yeni iş sahaları, üretim alanları oluşturmak zorundayız. Bunu yapabilmek için medyası, bürokrasisi, ihracatçısı, iş adamıyla herkese büyük görev düşüyor" diye konuştu. Ergin, coğrafyanın yatırım iklimi açısından son derece önemli olduğunu bildirerek, içinde bulunulan coğrafyanın deniz, liman ve demiryolu ile yurt dışına, Ortadoğu'ya, Kuzey Afrika'ya ve dünyanın her köşesine üretimi ulaştırabilecek imkanlara sahip olduğunu kaydetti. Hatay'da yeni yatırım ve yatırımcıların devreye girebilmesi için bürokrasinin ve yöneticilerin zorlaştırıcı değil, kolaylaştırıcı olması gerektiğine değinen Ergin, ihracatçıya ve istihdam sağlayacak kişiye kolaylık gösterilmesi gerektiğini belirtti.
 
HATAY CAZİBE MERKEZİ
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de tarım, ticaret ve turizm sektörleri açısından önemli olan kentin, yatırımcılar için cazibe merkezi olduğuna işaret ederek, demir Çelik üretimi açısından çok önemli bir kapasiteye sahip olan Hatay'ın, her geçen gün daha da geliştiğini ve kentteki 11 firmanın Türkiye'nin ilk 500 firması arasında yer aldığını söyledi.
 
VERGİ TAHSİLATINDA 8. SIRADAYIZ
Hatay Vergi Dairesi Başkanı Harun Dumlu da kentte geçen yıl 2 milyar 978 milyon 201 bin liralık vergi tahsilatı yapıldığını anımsatarak, bu tahsilat ile Hatay'ın Türkiye'de 8. sırada yer bulduğunu ifade etti. Bir önceki yılla karşılaştırıldığında, 2011 yılının vergi tahsilatının yüzde 68'lik artış gösterdiğini anlatan Dumlu, bunun Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından 2011 yılında gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri ile aynı dönemde en çok ihracat ve yatırım yapan, istihdam sağlayan firma ve mükelleflere plaketleri verildi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet