Skip Navigation Links

Başkan Savaş Mazman Medya’da Gündemi Değerlendirdi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Mazman Medya Grup Radyolarında yayınlanan,

Başkan Savaş Mazman Medya’da Gündemi Değerlendirdi

Gündem   A+a-

sunuculuğunu Mithat Öztürk’ün üstlendiği ‘Günışığı’ adlı programın canlı yayın konuğu oldu.
 
“HATAYSPOR KARAKTERLİ BİR YAPIYA SAHİP”
 
Ligdeki mücadelesini başarıyla sürdüren Hatayspor’un teknik durumu ve transferleri hakkında bilgiler veren HBB Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş; “Hatayspor’u tüm hemşehrilerimiz sahiplendi ve maçları heyecanla takip ediyor. Yeni sezonda yapmış olduğumuz transferlerle en güçlü takım biziz. Ekonomik olarak diğer rakip takımlardan bütçesi daha düşük olmamıza rağmen karakterli bir yapıya sahibiz” dedi. 

“POLEMİK YAPMAYI DOĞRU BULMUYORUM”

Geçtiğimiz gün yargılanarak hakkında 9 yıla kadar hapis cezası istenilen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yargı sürecini değerlendiren Başkan Savaş, “Normal şartlarda hukukun tecelli ettiği konularda siyasi polemik yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Canan Hanım ve Cumhuriyet Halk Partisi yetkililerine geçmiş olsun diyorum. Yargıtay aşamasını beklemek lazım. Siyasete bakıldığında son 5 yıldır Türk toplumuna yakışmayacak bir tavır sergileniyor” açıklamalarında bulundu.

YENİ MÜLTECİLERİN KABULÜ BELEDİYECİLERİ YORAR

Türkiye’nin Suriye politikasını konuk olduğu radyo programında değerlendiren Savaş; “En başından beri savunduğum şey, mültecilere güvenli bölge oluşturarak ihtiyaçlarını karşılamaktı. Ancak bu zamana kadar yapılamayan bu oluşumu yapmaya Türkiye Cumhuriyeti’nin mevcut imkanları yeterli. Yeni mültecilerin kabulü ise belediyecileri yorar. Hatay’da hemşehrilerimiz için yaptığımız hizmetlerin, mültecilerin sayısının artmasıyla yetersiz olduğunu gözlemledik. Bu nedenle mülteci kardeşlerimizin güvenli bölge oluşturup, o bölgede istihdam edilmeleri gerekiyor” açıklamalarında bulundu.
 
“İHTİYAÇLAR SIRASIYLA YAPILIYOR”
 
Kentteki revizyon planlamalarında ne gibi çalışmaların yer alacağı konusunda hemşehrilerini bilgilendiren Savaş, altyapı faaliyetlerinin sürdüğünü ve bununla birlikte üstyapı çalışmalarına da başlanılacağını duyurdu.
Savaş sözlerinin devamında ise asfaltlama sürecinin de başlayacağı tarihi vatandaşlara duyurarak; “Üstyapı çalışmalarımızda asfaltlama işlemlerine Eylül ayının 15’i itibariyle başlayacağız. Öte yandan altyapısı eksik bölgelerin çalışmalarına bir yandan devam edeceğiz. Şehrin giriş çıkışlarında da peyzaj çalışmalarımız olacak. Kanalizasyonu eksik bölgelerde de çalışmalarımızı tamamlamayı amaçlıyoruz” dedi.
 
Asi Nehri projelerini eleştirenlerin olduğunu ve şimdi ise eleştirilen o projelerin başarı sağladığını aktaran Savaş; “Asi Nehri’ne aktarılan suların temizlenmesi için arıtma tesisini ve temiz su tutma projemizi söylediğimizde, hayal gördüğümüz düşünen bir takım insanlar vardı. Şimdi ise geldiğimiz noktada %99 oranında arıtılmış su ile tertemiz bir görünüme kavuşan nehrimiz var. Bazı vatandaşlarımız bu nehirde balıkta tutmaya başlamış. Bu bizim için önemli bir başarıdır” ifadelerini kullandı.
 
Son zamanlarda %20 oranında artan su fiyatlarının sebeplerine açıklık getiren Başkan Savaş, “HATSU’yu devraldığımızda yapmamız gereken çok iş vardı. Biz sadece vanayı açıp insanlara su gönderip parasını tahsil etmiyoruz. Hatay’ın bir çok noktasında içmesuyu şebekelerini yeniledik ve devam ediyoruz. HATSU düşük miktarla kaliteli hizmet vermek için yoğun mesai harcıyor. Bu güne kadar yapılmamış çalışmaları büyükşehir olduktan sonra yapmaya başladık” dedi.
 
“HATAY’IN 3 ALTIN BİLEZİĞİ İÇİN VAZGEÇMEDİK, ÇALIŞIYORUZ”
 
Hatay’da yapılması planlanan EXPO organizasyonu ve HADO seferleri konusunda çalışmaların sürdüğünün altını çizen Savaş, bu çalışmalarda Hatay Valiliğinden de destek aldığını belirtti.
Hatay Deniz Otobüsü için yer çalışmalarının yapıldığını ve gerekli protokollerin tamamlanması için Vali Rahmi Doğan ile koordineli çalıştıklarını dile getiren Savaş; “Arsuz Karaağaç mevkisinde konumlandıracağımız deniz otobüsümüz ile kente önemli katkılar sunacağımıza inanıyoruz. Bu konuda valimizin de desteğini almak bizleri mutlu etti. Önümüzdeki yaza kadar gümrük sahası, yolları ve diğer çalışmalarımızı tamamlayarak HADO projemizi faaliyete geçireceğiz” dedi.
 
EXPO konusunda hazırlık çalışmalarının devam ettiğini ve yakın zamanda görüşmeler için Çin’e gideceğini sözlerine ekleyen Savaş ; “Gastronominin esas merkezi olarak İskenderun’daki EXPO alanını düşündük ve o alana dünya mutfağını getireceğiz. Antakya ve Defne bölgesindeki alanımızda da Hatay mutfağımızı tanıtacağız. Medeniyetler kentimizin dillere destan mutfağı ile EXPO, birbirine sinerji oluşturup Hatay’a katkı sağlayacak” açıklamalarında bulundu.
 
“İSKENDERUN KÖRFEZİNE SERBEST BÖLGEYİ KAZANDIRMALIYIZ”
 
İskenderun ilçesinde deniz ulaşımı başta olmak üzere diğer ulaşım modellerinin varlığının büyük bir avantaj sağladığını ve bu nedenle Serbest Bölge yapılması gerektiğini savunan HBB Başkanı Savaş, “Kentimize ihracata yönelik yatırımlar getirmek için projeler üretiyoruz. Serbest bölge ile hem yurt içi hem de yabancı yatırımları da kentimize çekebileceğiz. İstihdama büyük katkı sağlayacak bu çalışma ile kendi ürünlerimizi de dış pazarlara ulaştırabiliriz. Coğrafi imkanlarımız buna elverişli, İskenderun bu iş için hazır. Demiryolu, karayolu, denizyolu havayoluna sahip bir konumda. Serbest bölgeyi İskenderun Körfezi’ne yaptığımız zaman güneydoğu, doğu ve sınırdaki ülkeler başta olmak üzere bir çok noktanın bağlantısı haline gelebiliriz” dedi.
 
“CHP KONGRESİNİ SAYGI İLE TAKİP EDECEĞİM”
 
Yakın zamanda gerçekleşecek olan Cumhuriyet Halk Partisi kongresi için temennilerini dile getiren Lütfü Savaş; “Cumhuriyet Halk Partisi’nin ruhuna uygun, her kesimi kucaklayacak, partiyi iyi yerlere taşıyacak ve lokomotif görevi yapacak bir arkadaşa ihtiyacımız var. Kişilerin ve adamcılığın ötesinde hizmeti ve yardımı üstlenebilecek kişilerin olmasını istiyoruz. Ancak bu konuda herhangi bir isim önermedik. Liyakate inanır, partinin verdiği karara saygı duyarım” açıklamalarında bulundu.
 
“GİDECEĞİMİZ YOL UZUN, ATACAĞIMIZ ADIM ÇOK”
 
HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş programın sonunda “Her zaferin arkasında büyük emekler vardır. Biz o emeği on buçuk yıldır yapıyoruz. Günümüzde ise hizmetlerimizi hızlandırdık. Gideceğimiz yol uzun, atacağımız adım çok. Hatay halkını seviyorum. Doğruda birleşmeyi bilen hemşehrilerimizin hakkını vermek için var gücümüzle çalışacağız. Hatay, imkanları zorlandığında çok güzel yerlere gelebilecek bir konuma sahip. Biz durmadan, yorulmadan hizmet edeceğiz. Hatay’ın bütünüyle geleceğimizi karşılamak istiyorsak, geleceğimizi hep birlikte emin adımlarla sağlamamız lazım.” diyerek Hatay’ı ve Hataylıları çok sevdiğini dinleyicileriyle paylaştı.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet