Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sağlıklı besin deposu Miso Corn..

İskenderun'da da bir süredir hizmet veren Miso Corn, yediden yetmişe herkesten büyük ilgi görüyor.

Ekonomi   A+a-

Yaz mevsiminde kebap edilmişini ya da haşlanmışını, kışın patlatılmışını çerez olarak zevkle yediğimiz mısırı veren Mısır bitkisi, kültürümüzün en önemli ürünlerindendir.
Zevkle yenilen Mısırın bol kalorili, besin değeri yüksek bir şekilde sunumu için yapılan çalışmalar sonrası, büyük şehirlerin çoğunda mısır satışı yapan büfeler kuruldu.

İskenderun’da da bir süredir hizmet veren Miso Corn, yediden yetmişe herkesten büyük ilgi görüyor. Besin değeri yüksek olması ve Miso Corn’un farklı sunumuyla bütünleşen lezzetiyle Mısır, tadına doyulmaz bir hal alıyor.
Bir mineral ve vitamin deposu olan Mısır’ı İskenderun’da sunumunu yapan Miso Corn, özelikle gelişme çağındaki çocuklara doktorlar tarafından tavsiye edildiğini söylüyorlar.
Mısır’ın saymakla bitmeyen faydaları ise şöyle;

BESİN DEĞERLERİ

100 gr. mısır tanesinin besin değerleri şöyle sıralanabilir: 83 kalori; 3,2 gr. protein; 18,8 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,1 gr. yağ; 0,7 gr. lif; 89 mgr. fosfor; 3 gr. kalsiyum; 0,6 mgr. demir; 165 mgr. potasyum; 400 IU A vitamini: 0.11 mgr. B1 vitamini: 0,1 mgr. B2 vitamini: 1.3 mgr. B3 vitamini ve 7 mgr. C vitamini.
Tanelerin ezilmesiyle yapılan mısır ununun kalorisi 368 grama, karbonhidratı 76 grama ve yağı 3 grama yükselmektedir. Bu undan yapılan ekmek ve diğer hamur işleri, Karadeniz bölgemizde sıkça tüketilmektedir.

SAĞLIĞIMIZA YARARLARI

Yukarıda verilen değerlerin incelenmesinde de görüleceği gibi mısır kalorisi, karbonhidratı ve potasyum minerali yüksek oranlara erişen yararlı bir besindir. Bunun yanı sıra;
Mısırdan elde edilen mısırözü yağı, damar sertliğini önleyici etkiye sahiptir: Çünkü doymamış bir yağdır. Kullanmaya alışkın özellikle yaşlı kişilerin, yüksek kan kolesterolünü düşürerek sağlığına büyük yarar sağlamaktadır.
Mısır, kanseri önleyici maddeler içermektedir: Etkili olduğu kanser türleri arasında kalınbağırsak, göğüs (meme) ve prostat kanserleri sayılabilir.
Mısır püskülünün sağlığımıza yararlı birçok etkisi vardır: Bu etkileri şöyle sıralayabiliriz: Bedeni güçlendirici toniktir. Sakinleştiricidir. İdrar söktürücüdür. Mesane taşlarını düşürür. Çocuklarda böbrek sorunlarının atlatılmasına yardımcı olur. Üretrit (idrar yolları enfeksiyonu), sistit (mesane enfeksiyonu), prostatit (prostat bezi enfeksiyonu) ile romatizmanın tedavilerinde etkili olur.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş