Skip Navigation Links

Her Gün 1 Kadın Cinayeti İşleniyor!

İskenderun TMMOB İKK Kadın Çalışma Grubu: Her Gün 1 Kadın Cinayeti İşleniyor!

Her Gün 1 Kadın Cinayeti İşleniyor!

Gündem   A+a-

İskenderun TMMOB İKK Kadın Çalışma Grubu kadın cinayetleri ile ilgili basın bildirisi yayınladı.
Türkiye’nin dört bir yanında son aylarda yaşanan kadın cinayetlerindeki artışa dikkat çekilen İskenderun TMMOB İKK Kadın Çalışma Grubu açıklamasında şöyle denildi:
 
Geçtiğimiz Temmuz ayında 31 günde 31 kadın öldürüldü. Kırıkkale’de 10 yaşındaki çocuğunun önünde eski eşi tarafından katledilen Emine Bulut ve Konya’da 3 çocuğunun önünde 20 kez bıçaklanarak katledilen Tuba Erkol kadın cinayetlerinin ilk kurbanları değillerdi. Öldürülen binlerce kadının hepsinin feryadı aynıydı. Hiç biri ‘Ölmek istemedi!’.
Biliyoruz ki durmak bilmeyen bu cinayetlerin ve şiddetlerin sorumluları karısını öldüren erkeğe kravat taktı diye sözüm ona tahrik edildiler diye iyi hal indirimi verenlerdir. Boşanmaları engellemek isteyenler, boşanan kadınları “ahlaksız hayatlar yaşamakla” suçlayanlardır. Kadınların kahkahalarını ve seslerini kısmak isteyenlerdir. O saatte orada ne işi vardı, böyle giyinmeseymiş gibi söylemlerle savunma yapan ve bunları meşrulaştıranlardır suçlular. Biz biliyoruz ki sorumlular, kadın yerine erkeği koruyanlardır. Suçlular, toplumsal cinsiyet eşitliği derslerini üniversite ve okullarda tehdit unsuru olarak görenler, geleneklerimize ‘mütenasıp’ bulmayanlardır. Özel alanlarımızdan kamusal alanlara dek kadını her daim ikincilleştiren gerici politikalar uygulayanlardır suçlular.
Biz biliyoruz ki asıl sorumlular; kadınların yıllarca mücadele ederek kazandığı hakları gasp etmeye çalışan, İstanbul Sözleşmesini kasti olarak uygulamayan, hayat güvencemiz olan 6284 sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasasının önünü kesmeye çalışan, kadınları evliliğe mahkum etmek için nafaka hakkını kısıtlayan kanun metinleri yazanlardır! İstanbul Sözleşmesini ve 6284 sayılı kanunu önüne hedef koyup yayın yapanlardır!
Failler yalnızca öldürenler değil, buna ortaklık eden karanlığı zihniyetinde barındıranlardır.
Erkeği koruyan iyi hal indirimi gibi insanlık dışı uygulamaların son bulması ve hayatımızı elimizden alanlara karşı ‘erkek’ adaletin değil; ‘GERÇEK’ adaletin uygulanması için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Hakkımız olan ve her türlü cinsiyete dayalı şiddet için güvence veren İstanbul Sözleşmesi’nden ve 6284 sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasasından taviz vermeyeceğiz.
İskenderun TMMOB İlçe Koordinasyon Kurulu Kadınları olarak haykırıyoruz ve diyoruz ki;
Kadın katillerine, hayatımızı, geleceğimizi bizden çalanları koruyan erkek adalete, İstanbul Sözleşmesi feshedilebilir diyenlere karşı kadınlar olarak bir arada omuz omuza isyandayız! Kadına yönelik her türlü şiddet son bulana dek, bir kişi eksilmeyene dek mücadelemize devam edeceğiz.
#EmineBulutİçinAdalet #TubaErkolİçinAdalet
Biz Yaşamak İstiyoruz, Ölmek İstemiyoruz!
 
İskenderun TMMOB İKK Kadın Çalışma Grubu
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet