Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Uluçınar İlkokuluna Liseli eli değdi…

Uluçınar İlkokuluna Liseli eli değdi…

Uluçınar İlkokuluna Liseli eli değdi… Web
TV

Eğitim   A+a-

 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, okullardaki bakım ve onarım çalışmaları hızla devam ediyor. Bu onarım sürecinde belki de en anlamlı çalışma Arsuz Uluçınar İlk ve Ortaokulunda yaşanıyor.
 
Üç lise öğrencisi, tatil için geldikleri Arsuz’da Uluçınar İlkokulu ve Ortaokulu’nun bakımsız halini görmesiyle ailelerini harekete geçirdi. Ailelerin de desteğini alan Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi 12. Sınıf öğrencileri Can Yılgör, Orhan Boybara Özer ve Can Erözer, aileleriyle birlikte önce okulun iç ve dış boyalarını yaparken, bahçedeki basket potası ile kale direklerini ve tribünleri de boyadı.
 
Okulun en büyük eksikliklerinden biri olan fen laboratuvarını da oluşturan öğrenciler, laboratuvarda kullanılacak sıraları elden geçirirken, malzeme desteğinde de bulundular. Öğrencilere, okul öğrencileri, okul idareci ve öğretmen ile personelleri de bir işçi gibi eşlik etti.
 
Uzun ve yorucu bakım ve onarım sürecinin ardından okulun öğrencileri ile çeşitli oyunlar oynamayı da ihmal etmeyen Can Yılgör, O. Baybora Özer ve Can Erözer, laboratuvarda bir öğretmen gibi ders verdi.
 
EĞİTİM BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
Büyüklere ders verir nitelikteki çalışmaya imza atan Yılgör, Özer ve Erözer, eğitimin kendileri açısından çok önemli olduğunu vurgularken, eğitim kurumlarının da kullanıma elverişli olması gerektiğini ifade ettiler.
 
Duygularını dile getiren Can Yılgör, bu sene üniversite sınavına gireceğini hatırlatarak, hedefinin Amerika’da moleküller biyoloji okumayı istediğini dile getirirken “Burada geldiğimizde okulun halini gördük. Büyüklerimizden destek alarak böyle bir çalışmaya girdik. Bakım ve onarımı tamamladıktan sonra okulun 8. Sınıf öğrenci kardeşlerimize dersler de verdik, onlarla da oynadık. Tatilimiz çok eğlenceli ve verimli geçti” dedi.
 
Orhan Baybora Özer, hedefinin İtalya’da tıp okumak olduğunu ifade ederken, “Okulun onarımı ve bakımı ile birlikte oluşturduğumuz laboratuvar çalışmamızda yorulduk ama buna değdi. Ben de matematik konusunda kardeşlerimize konu anlattım. Çok mutlu oldum” diye konuştu. Can Erözer ise, kompüter bilimi ve yazılım mühendisliğini okumak istediğini dile getirdiği konuşmasında “Arkadaşlarımızın tavsiyesiyle geldiğim Arsuz’da böyle bir çalışmada yer almam beni mutlu etti” şeklinde duygularını dile getirdi.
 
Koç Özel Lisesi öğrencileri, bu ilk projenin sürüdürülebilir olması için okullarında bu projeyi tanıtacaklarını dile getirerek “Okula bir Laboratuvar, uygulayarak öğrenelim’ sloganıyla her yıl mutlaka bir devlet okuluna bu yarar sağlayıcı etkinliğin yapılanmasını amaç edindiklerini kaydetti.
 
Uluçınar Ortaokulu öğrencileri de, okullarını onarımdan geçiren ağabeylerine teşekkür ederken, çok verimli ve unutulmayacak bir yaz dönemi geçirdiklerini anlattılar.
 
MERKEZDE VİRANE BİR OKUL
66 dönüm alana sahip Uluçınar Okulu, 2.5 dönümünde 8 derslikle ilk ve ortaokul öğrencilerine eğitim veriyor. Okulun dağ tarafında duvarı olmaması, güvenlik endişesini beraberinde getirirken, bahçedeki yaban otları da sürüngen hayvanların saldırısı ihtimalini yükseltiyor. Okulda bulunan lojman, okulun giriş duvarlarının yıpranması, tehlikeye davetiye çıkarıyor.
 
Yetkililer, okulun durumunun üst makamlara iletilmesine rağmen taleplerinin yerine getirilmediğini ileri sürerken Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven’in yakın ilgisini beklediklerini ifade ettiler.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Uluçınar İlkokuluna Liseli eli değdi…  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar